Nakon objave rezultata poslovanja

Sutra se nastavlja trgovanje dionicama Agrokorovih tvrtki na Zagrebačkoj burzi

 Nenad Dugi / Hanza Media
Trgovanje s dionicama osam tvrtki iz sastava Agrokora nastavit će se u petak na Zagrebačkoj burzi jer su uklonjene sve prepreke koje je u svibnju postavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
Međutim, neki brokeri se još nisu ni počeli pripremati za trgovanje, a nisu ni obavijestili svoje klijente, neslužbeno doznajemo iz izvora koji su htjeli ostati anonimni.
Naime, agencija je naložila Zagrebačkoj burzi radi zaštite ulagatelja da nastavi s privremenom obustavom trgovanja dionicama osam tvrtki iz sastava Agrokora dok te tvrtke ne objave godišnja izvješća za 2016. zajedno s revizorskim izvješćem te ona za prvo tromjesečje ove godine. Taj je uvjet sada ispunjen.
Nakon što su u utorak tvrtke iz koncerna objavile financijska izvješća za prvo tromjesečje, mora proći jedan trgovinski dan za pauzu, a već sutra ujutro se očekuje normalno trgovanje s dionicama tih kompanija. Upitno je i po kojim cijenama će se trgovati s obzirom na događanja u Agrokoru.
Prema objavljenim rezultatima, jedino su Zvijezda, PIK Vinkovci i Tisak poslovali s gubitkom, dok su ostale kompanije bile profitabilne. Zvijezda je završila polugodište s neto gubitkom od 69,7 mil. kuna, PIK Vinkovci sa 2,7 mil. kuna gubitka, a gubitak Tisak skočio je na 47,5 mil. kuna sa 8,8 mil.a kuna gubitka u istom razdbolju lani. S druge strane, pozitivno je poslovao Žitnjak, dobit Jamnice se prepolovila, na 42,8 mil. kuna, Vupik je ostvario dobit od 1,1 mil. kuna, a poslovanje je poboljšalo i Belje, koje je imalo dobit od 11 mil. kuna. Najveću neto dobit imao je Ledo, i to 51,3 mil. kuna, ali dobit je smanjena za 44 posto.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:06