Atlantic grupa

TEDESCHI REZULTATIMA PORUČUJE DA JE ČVRSTO U SEDLU Rastu prihod i dobit, anulirali probleme koje je donijela kriza u Agrokoru

Emil Tedeschi
 Tea Cimas / HANZA MEDIA

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci 2017. ostvarila ukupni prihod od prodaje u iznosu od 4 milijarde kuna, što u odnosu isto razdoblje 2016. godine predstavlja rast od 4,4 posto. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 440,7 milijuna kuna i veća je za 5,1 posto, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa porasla za 2,8 posto na 237,5 milijuna kuna. Do kraja godine kompanija očekuje dodatno proširenje distribucijskog portfelja te nastavak stabilnog rasta ukupnog poslovanja, objavili su u utorak, uz poruku da se u rezultatima ne vidi negativni utjecaj Agrokora.

"Problemi u kojima se našao naš najveći pojedinačni kupac, Agrokor, u potpunosti su anulirani proširenom suradnjom s drugim maloprodajnim partnerima", tvrde u Atlanticu.

"Naplata potraživanja od poduzeća iz sustava Agrokor u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj je redovita, s izuzetkom dijela tzv. graničnog duga u Hrvatskoj (koji je obuhvaćen djelovanjem tzv. Lex Agrokora). Nenaplaćeni ostatak tog duga će se, prema iskazanoj namjeri izvanrednog povjerenika, podmiriti u potpunosti, što Atlantic i očekuje", objavljeno je.

Takve je rezultate Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i većinski vlasnik, opisao zavidnima.

Prvih devet mjeseci obilježilo je, napominju u priopćenju, dezinvestiranje proizvodnog segmenta sportske prehrane i fokusiranje na razvoj brendiranog poslovanja. U objema tvornicama, u njemačkom Bleckedeu te u Novoj Gradišci, koje je preuzela belgijska kompanija Aminolabs, nastavit će se ugovorno proizvoditi Atlanticov asortiman sportske prehrane.

„Strateško partnerstvo s belgijskom kompanijom Aminolabs omogućilo nam je dodatni fokus na vlastite robne marke i nastavak restrukturiranja Strateškog poslovnog područja Sportska i aktivna prehrana, a pokrenute su i brojne aktivnosti na profitabilnijem i fokusiranijem pristupu zapadnoeuropskim tržištima. Rast ukupnog poslovanja, odlično upravljanje likvidnošću i kontinuirano smanjenje zaduženosti pružaju nam odličnu osnovu za još brži i snažniji rast“, komentirao je Tedeschi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:25