ŠTO PREDVIĐA LEX AGROKOR

TRI KORAKA DO IZVANREDNOG POVJERENIKA U AGROKORU Od obavijesti o pokretanju postupka do sudskog rješenja najviše može proći četiri dana 

 CROPIX

Čim 'lex Agrokor' stupi na snagu, nakon objave u Narodnim novinama, moguće je da se u roku par dana na čelu koncerna pojavi izvanredni povjerenik, ako Vlada ima u ladici spremno ime.

Evo kako je to formalno predviđeno.

Prijedlog za otvaranje postupka izvanredne uprave podnosi sudu Agrokor ili netko od dužnika uz suglasnost Agrokora, a sud isti dan mora o tome obavijestiti Vladu.

Vlada ima rok od dva dana za imenovanje izvanrednog povjerenika , te o njegovom imenovanju obavještava sud.

Sud odmah, a njakasnije u roku dva dana, donosi rješenje o otvaranju postupka izvanredne uprave i donosi odluku o imenovanju izvanrednog povjerenika. Žalba je moguća u roku od tri dana.

Od objave rješenja, u skladu s pravilima Stečajnog zakona, teče poziv vjerovnicima da u roku 60 dana prijave tražbine.

U danas usvojenom 'lex Agrokoru', službenpog naziva Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, precizirano je da prijedlog za otvaranje postupka izvanredne uprave može podnijeti dužnik - Agrokor, odnosno Ivica Todorić kao predsjednik koncerna ili neki drugi član uprave, ali i vjerovnici te dužnikova povezana ili ovisna društva, ali pritom je nužna suglasnost Agrokora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:00