NOVE TEHNOLOGIJE

TURISTI VEĆ KORISTE NOVU DIGITALNU USLUGU Infoart je predstavio aplikaciju PayDo za plaćanje parkinga

 
Borivoj Sirovica i Mario Hegedüs iz tvrtke Infoart
 Dragan Matić / CROPIX

Plaćanje parkinga putem mobilne aplikacije, nakon usluge plaćanja putem SMS poruka, sljedeća je velika stvar koja je već zaživjela i u Hrvatskoj. Informatička tvrtka Infoart predstavila je danas mobilnu aplikaciju PayDo, Pajdo kako ju sami od milja nazivaju, koju su razvili kako bi mobilno plaćanje parkirnih karata pojednostavili, pojeftinili i proširili na nove tipove korisnika.

PayDo, naime, osim građanima, mobilno plaćanje parkinga omogućava i poslovnim korisnicima, strancima i turistima, koji do sada zbog ograničenja protokola nisu mogli parking plaćati SMS-om, a osim plaćanja po satu, aplikacijom se mogu platiti i svi drugi tipovi karata, poput dnevnih, mjesečnih ili posebnih stanarskih karata.

Prednost joj je također, kako navode iz Infoarta, što će ukinuti dodatne troškove plaćanja parkinga prisutne kod plaćanja SMS-om, a ušteda može doseći i do 30 posto u odnosu na postojeća rješenja.

Aplikacija je već u funkciji u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Puli, Poreču, Rovinju i Osijeku.

- Sada nam je bila namjera da pokrijemo turističke gradove prije sezone s obzirom na to da ciljamo na dobar dio turista koji će moći koristiti ovu aplikaciju. Već vidimo da jako dobro funkcionira u turističkim središtima, recimo u Dubrovniku jako puno turista već kupuje tjedne i mjesečne karte – istaknuo je izvršni direktor Infoarta Mario Hegedüs.

Od 1. svibnja aplikacija će biti dostupna i u Sisku i Varaždinu, a cilj im je ovu uslugu pružati na nacionalnom nivou. Naime, PayDo je aplikacija integrirana u njihovu IGEUS platformu za isporuku i plaćanje različitih elektronskih roba i usluga kroz različite kanale prodaje, a svi hrvatski gradovi koji su s njom povezani, trenutno njih 56, mogu se priključiti i ovoj digitalnoj usluzi plaćanja parkinga.

U planu je da do ljeta u aplikaciji omoguće i plaćanje parkinga u javnim garažama, u kojima će tehničke mogućnosti to omogućavati, a tu je i plaćanje javnog prijevoza.

- Nedavno smo pokrenuli uslugu javnog prijevoza u Sisku putem mobilnog plaćanja SMS-om, ali plan je da to isto zaživi kroz PayDo uslugu – rekao je Hegedüs te zaključio kako je ideja da u aplikaciji u budućnosti zaživi i puno više usluga, ne samo onih vezanih za transport.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:12