DUGOOČEKIVANI IPO

TWITTER IZLAZI NA BURZU Poznata društvena mreža krenula prema inicijalnoj ponudi dionica

Inicijalnom javnom ponudom dionica (IPO) Twitter bi, po nekim procjenama, trebao pokazati vrijednost od 15 do 20 milijardi dolara
 AP

Twitter je danas potvrdio da je započeo dugoočekivanu proceduru koja će ga pretvoriti u tvrtku s čijim će se dionicama javno trgovati na burzi. Informaciju je objavljena, naravno, na Twitteru .

Inicijalnom javnom ponudom dionica ( IPO ) Twitter bi, po nekim procjenama, trebao pokazati vrijednost od 15 do 20 milijardi dolara, što bi trebalo zadovoljiti i dosadašnje privatne investitore koji su uložili u razvoj ove kompanije stotine milijuna dolara. Provedbu inicijalne javne ponude trebala bi voditi kuća Goldman Sachs.

Privatni ulagači procjenili su vrijednost Twittera na više od 10 milijardi dolara, a procjenjuje se kako će tvrtka zabilježiti 583 milijuna dolara u 2013. godini, javlja BBC .

Za usporedbu, Facebook je prošle godine na dan izlaska na burzu bio procijenjen na oko 100 milijardi dolara, no padom vrijednosti dionica kompanija je bila izgubila desetke milijardi dolara prije nego što se dionica ustalila na burzi ovog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:20