VJEROVNICI IH ZATRPALI PAPIRIMA

U AGROKOR STIGLO SKORO 10 TISUĆA TRAŽBINA! Sve provjerava i digitalizira tim od 50 ljudi, a utvrđeni iznosi duga bit će objavljeni za dva mjeseca

 Agrokor

Nakon što je otvoren postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegovim povezanim i ovisnim društvima, svi Agrokorovi vjerovnici pozvani su bili da prijave svoje tražbine u roku od 60 dana, do 9. lipnja, te je pristiglo skor 10 tisuća tražbina.

„U proteklom razdoblju zaprimljeno je ukupno 9.864 tražbina. Do sada je zaprimljeno 8.038 pošiljaka od kojih veliki broj sadrži i nekoliko prijava tražbina. U procesu prijave sudjelovao je veliki broj vjerovnika koji su svoje tražbine prijavljivali sukladno zadanim procedurama i obrascima, a mnogi od njih nakon usklađivanja svake pojedine tražbine sa društvima Agrokor koncerna koja su obuhvaćena postupkom izvanredne uprave. Dodatne prijave tražbina za društva za koja je rok prijave do 9. lipnja 2017. očekuju se u ovom tjednu ukoliko su poslane poštom ili nekom drugom kurirskom službom, a nose adekvatan datum slanja,“ rekla je Marta Bogdanić, izvršna direktorica u Agrokoru.

U priopćenju iz Agrokora se kaže kako se sada sve pristigle prijave urudžbiraju, skeniraju i digitaliziraju kao priprema za njihovu daljnju obradu i provjeru s kompanijama.

"Na ovom procesu trenutno radi tim od pedesetak ljudi. Agrokorova baza podataka potraživanja imat će sve potrebne informacije za daljnje procesuiranje tražbina. Rok za obradu zaprimljenih tražbina je 60 dana, nakon čega slijedi objava utvrđenih iznosa tražbina na ploči Trgovačkog suda", objavili su.

Dodatno se očekuje još i pristizanje prijava za povezana i ovisna društva navedena u dopuni rješenja Trgovačkog suda od 21. travnja 2017., a rok za ove prijave istječe 20. lipnja 2017.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:24