PRIVELA IH POLICIJA

ULIČNI 'PERFORMANS' RUSKOG PARA ZGROZIO JE SVIJET Četveromjesečnu bebu držali za noge, mahali njome i bacali ju u zrak, publika ih je mirno promatrala

 Facebook video screenshot

Dvoje je Rusa privedeno u Maleziji nakon što su na ulici zamahivali svojom bebom držeći ju za noge, i pritom ju bacali u zrak.

Par je na policijskom ispitivanju zbog navodnog zlostavljanja njihove četveromjesečne djevojčice, policija je rekla za AFP. Video snimka jednog od njihovih 'uličnih nastupa' postala je viralna, što je navelo policiju da djeluje, javlja BBC.

Roditelji, inače u kasnim dvadesetima, bili su na proputovanju kroz jugoistočnu Aziju.

Snimku neodgovornog ponašanja prema bebi jedan korisnik je objavio na Facebooku, opisavši ju kao 'neodgovoran čin koji doslovno može ozlijediti dijete'. Pritom je i pozvao policiju na djelovanje i uhićenje roditelja. Na snimci se vidi kako muškarac drži bebu za noge, njiše ju između svojih nogu i zatim ju diže iznad glave. Pritom je nekoliko puta i bacio bebu u zrak, nakratko ju pustio, a onda opet uhvatio.

Na snimci se vidi kako su kraj njega okupljeni drugi Europljani koji sviraju i pjevaju. Tu je objavu na Facebooku pogledalo više od 28.000 ljudi. Zbog osjetljivosti sadržaja ju nije bilo moguće ugraditi ovdje direktno s Facebooka, no moguće ju je pogledati OVDJE.

Na toj društvenoj mreži poručuju da snimku neće ukloniti ona može pomoći u spašavanju tog djeteta. Snimku je moguće pogledati na Facebooku, no uz upozorenje da 'ona prikazuje nasilje nad djetetom'.

Policija je par privela nakon jednog od idućih takvih performansa na ulicama Kuala Lumpura.

'U ponedjeljak smo ih priveli na ispitivanje zbog navodnog zlostavljanja njihove četveromjesečne djevojčice', rekao je šef policije u Kuala Lumpuru, Mazlan Lazim, za AFP. Dodao je i da dijete nije ozlijeđeno.

U komentarima na Facebooku korisnici te društvene mreže izražavaju zabrinutost za sigurnost djeteta, a šokirani su time što roditelji koriste svoje dijete kako bi zaradili novac.

U jednom komentaru piše da je slična 'gimnastika s bebama' legalna u Rusiji, te da tamo to nije ništa neobično. Iako je to i u Rusiji kontroverzno, neki smatraju da takve vježbe pomažu da se beba brže razvije. Drugi u komentarima izrazili svoju ljutnju zbog toga što par putuje jugoistočnom Azijom i pritom na ovaj način mole novac kako bi financirali svoje putovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:38