INVESTICIJSKO DRUŠTVO

Upravni sud poništio odluku Hanfe o oduzimanju dozvole za rad Quaestus Investu

Samodol nije iznenađen odlukom Hanfe o ukidanju prješenja Škegrinom Quaestusu
 Boris Kovacev / CROPIX

- Iznenadilo bi me da je sud donio drugačiji odluku od ove, komentirao je za Jutarnji list Ante Samodol, bivši predsjednik Uprave Hanfe, presudu Visokog upravnog sud kojom se poništava prošlogopdišnje rješenje njegove uprave o oduzimanju dozvole za rad Quaestus Investu na godinu dana.

Kako se navodi u priopćenju Quaestus Investa, Visoki upravni sud utvrdio je da je tužba Quaestus Investa u cijelosti osnovana, izrijekom navodeći da ne postoji niti jedna od pretpostavki iz Zakona o investicijskim fondovima zbog koje bi se mogla oduzeti dozvola za rad.

Sud je ustvrdio da bivša uprava Hanfe nije imala nikakvog razumnog opravdanja za provođenje izvanrednog nadzora koji je doveo do nezakonitog rješenja, zaključivši da nije postupala u dobroj vjeri kada je oduzela dozvolu za rad prije nego što je Quaestus uopće imao mogućnost uskladiti se s njezinim nalozima. Hanfa je krajem rujna 2011. godine Quaestus Investu kao društvu za upravljanje Quaestus nekretninama Borislava Škegre oduzela dozvolu za rad zbiog uočenih niza nepravilnosti.

- Ovo je konačna potvrda da u slučaju Quaestus Invseta nije bilo kršenja zakona, već se kako smo ranije naveli, radilo o rješenju koj je u suprotnosti s činjenicama i stvarnim stanjem fonda, nezakonito te motivirano isklučivo osobnim razlozima, navode u Quaestusu, zaključivši da je nezakonitim postupnjem bivše uprave Hanfe nanesena ogromna i nenadoknadiva financijska šteta i srušena reputacija ne samo članovima uprave Quaestusa, nego i njegovim zaposlenicima i partnerima.

Samodol tvrdi da jednake presude očekuje i u sljedeća dva slučaja - Liburnia Riviera hotela i Belja.

- Ministar financija Slavko Linić javno je kazao kakve presude očekuje i kakva rješenja očekuje od Hanfe pa i tako ni ja ne očekujem da će sud podržati naša rješenja. Gdje su sada udruge sudaca da reagiraju zbog miješanja u pravosuđe?, pita se Samodol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:41