TVRTKE

Upravu Diokija preuzeo sam Ježić

Većinski vlasnik Diokija vodit će upravljanje tvrtkom dok ne nađe adekvatnu osobu
 Tea Cimaš/CROPIX

ZAGREB - Robert Ježić, većinksi vlasnik Diokija, tvrtke koja je proteklih dana sučena s poslovnim problemima, sam je preuzeo funkciju predsjednika Uprave. Dosadašnjeg prvog čovjeka Diokija, Zdenka Beloševića, Nadzorni je odbor razriješio te dužnosti “na vlastiti zahtjev”.

- Budući da je Belošević razriješen na vlastiti zahtjev, nije bilo druge nego da sam preuzmem i funkciju predsjednika Uprave. Neću je obnašati trajno nego samo dok ne nađemo adekvatnu osobu, za to ću vrijeme zamrznuti funkciju u Nadzornom odboru - objašnjava Ježić.

Rješenje ovih dana

Dioki je trenutačno najviše zaokupljen problemom plaćanja dugova Ini, a Ježić kaže da se na tome “intenzivno radi” i da bi rješenje moglo uslijediti ovih dana. Ina je u četvrtak pokrenula postupak prisilne naplate ukupnog dospjelog duga Diokija od oko 120 milijuna kuna. Ako ne bude plaćen, Ina je najavila u roku od pet do sedam dana prekid isporuke etana i plina.

Iz Diokija su izvijestili da će u slučaju zaustavljanja dijela proizvodnje vezane uz Inine sirovine pristupiti “proizvodnoj reorganizaciji i restrukturiranju”.

Lokacija Žitnjak

S obzirom na veliki potencijal Dioki Grupe, kazali su, u ovom trenutku “nema neposredne opasnosti od stečaja".

U slučaju obustave isporuke prirodnog plina lokaciji Žitnjak, što je Ina najavila, to bi značilo zatvaranje dijela proizvodnje. Ipak se očekuje dogovor dviju tvrtki o dinamici otplate duga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:37