Poruka Vladi

Valamar iznenadio: Odgađa ulaganje u Poreču zbog neizvjesne fiskalne politike za investitore! Muči ih najava novih poreza, ali i teškoće s dozvolama

Željko Kukurin, Valamar Riviera
 Goran Šebelić / CROPIX

Hotelska tvrtka Valamar Riviera je objavila na Zagrebačkoj burzi da odgađa investiciju u svoj Valamar Pinia Family Suites u Poreču zbog "neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizam te izazova u pripremi potrebne tehničke dokumentacije".

Konačnu odluku o investicijama za 2018. godinu će, kažu, će donijeti krajem studenog.

Inače, Valamar stoji iza najveće ovogodišnju turističke investicije u Hrvatskoj, dva nova istarska luksuzna ljetovališta - Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort u Rapcu - u što je uloženo 562 milijuna kuna.

Do 2020. godine namjeravaju, objavili su u lipnju, u svoj portfelj uložiti oko 2milijarde kuna. Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je pak ukupne investicije za 2018. godinu u iznosu od 703,8 milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, iza priopćenja Valamara o obustavi investicije zapravo prvenstveno leže "građevinarski problemi". Tvrtka navodno nije uspjela na vrijeme ishoditi sve potrebne građevinske i druge dozvole za dovršetak investicije u hotel vrijedne malo više od 100 milijuna kuna, a usput Vladi RH žele poslati poruku kako bi što prije trebali rješiti sve fiskalne, porezne i druge nedoumice koje bi mogle opterećivati poslovanje hotelijera u Hrvatskoj. Tu se prvenstveno misli na uvođenje poreza na nekretnine koji se svako malo najavljuje pa odgoađa, ali i pitanje kampova kao i boravišne pristojbe koja je za sljedeću godinu već podignuta za jednu kunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 06:05