HOTELI

VALAMAR OBJAVIO KOLIKO ĆE INVESTIRATI U 2018. GODINI Projekt u Poreču nije spomenut, rekli da ga odgađaju zbog nesigurnog poslovnog okruženja

 Srećko Niketić / HANZA MEDIA

Danas je vodeća domaća hotelska kuća Valamar Riviera objavila konačnu odluku o investicijama za 2018. godinu u ukupnom iznosu od oko 633 milijuna kuna, a među planiranim projektima nisu naveli Valamar Pinia Family Suites u Poreču.

U rujnu je kompanija objavila kako će vjerojatno odgoditi investiciju u Valamar Pinia Family Suites u Poreču, ali da će konačnu odluku o tome donijeti u studenome. Kao razlog odgađanja naveli su "neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizam te izazove u pripremi potrebne tehničke dokumentacije". To je tada izazvalo oštru reakciju ministra financija Zdravka Marića, a Valamar je potom dodatno objasnio kako odgađa investiciju zbog zastoja u pripremi tehničke dokumentacije, ali i “nesigurnosti u poslovnom okruženju kao što su neizvjesna primjena zakona o porezu na nekretnine i zakona o turističkom zemljištu koji mogu utjecati na isplativost ulaganja”.

Ove su godine u lipnju objavili kako do 2020. namjeravaju uložiti oko 2 milijarde kuna.

U Rapcu su ove godine otvorili dva ljetovališta, Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5*, koji su ujedno bilii, naglasili su, najveća ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu.

Između ostaloga, za iduću godinu predviđen je dovršetak Valamar Girandella Resorta u Rapcu, u sklopu kojeg će se otvorenjem prvog Kinderhotela od pet zvjezdica u Hrvatskoj dodatno proširiti ponuda za obiteljski odmor, a predviđenim investicijama u kampove u Istri i na otoku Krku nastavit će se strategija intenzivnog ulaganja u segment premium kampiranja.

U Dubrovniku je u fokusu investicija u dodatne sadržaje hotela Valamar Argosy. "U planu su i brojni drugi projekti ulaganja u sadržaje za goste kao i ulaganja u povećanje energetske učinkovitosti", objavili su.

Ulaganjima Valamar Riviere još treba dodati i predviđena ulaganja Imperiala, koji je dio grupacije, u iznosu od 72 milijuna kuna, što ukupno iznosi 705 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:26