TURIZAM

VALAMAR: Odgodili smo investiciju jer je neizvjesno što će biti s porezom na nekretnine i turističkim zemljištem CAPELLI: Ulaganja neće pasti

Gari Cappelli
 Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Iz turističke kompanije Valamar Riviera u srijedu su izvijestili kako je investicija u Valamar Pinia Family Suites odgođena zbog zastoja u pripremi tehničke dokumentacije, ali i nesigurnosti u poslovnom okruženju te kako vjeruju da će Vlada do kraja godine donijeti kvalitetne mjere i odluke koje će unaprijediti investicijsko okruženje i poticati razvoj turističkog sektora.

"Investicija u Valamar Pinia Family Suites je odgođena zbog zastoja u pripremi tehničke dokumentacije, ali i nesigurnosti u poslovnom okruženju kao što su neizvjesna primjena zakona o porezu na nekretnine i zakona o turističkom zemljištu koji mogu utjecati na isplativost ulaganja", istaknuli su iz Valamar Riviere.

Dodaju kako turistički sektor i hotelijeri kontinuirano surađuju s Vladom te vjeruju da će "Vlada do kraja godine donijeti kvalitetne mjere i odluke koje će unaprijediti investicijsko okruženje te poticati daljnji razvoj cijelog turističkog sektora, a time i potpunu realizaciju planiranog investicijskog ciklusa Valamara u vrijednosti od 2 milijarde kuna".

Valamar je u utorak objavio da odgađa ulaganje u Valamar Pinia Family Suites planirano za 2018. zbog neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizam te izazova u pripremi potrebne tehničke dokumentacije. Naglasio je i da će konačnu odluku o investicijama za 2018. donijeti krajem studenog ove godine.

Ministar turizma Gari Cappelli danas je pak izjavio kako ne očekuje ni stagnaciju ni pad investicija u turizmu u 2018. godini.

"Ne bih rekao da jučerašnje objave iz jedne od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj o odgodi nekih investicija za 2018. znače njihovu stagnaciju ili pad, jer prema podacima koje zasad imamo, bit će slične ovogodišnjima, s time da nam se najavljuju i nove, poput ulaganja od oko 30 milijuna eura iduće godine u zračnu luku na Lošinju, u neke ACI marine, pa i u Kupare, za koje očekujemo ovih dana da investitor objavi koji su novi hotelski lanac/brend odabrali nakon što su 'odustali' od Carlton-Ritza. Uz velike hotelske kuće, zračne luke i marine, imamo najave investicija za iduću godinu i od malih hotelijera, a zasigurno će se više nego do sada investirati i na kontinentu", rekao je Cappeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:26