MOGUĆA AKVIZICIJA

VELIKA INVESTICIJA U SEKTORU KRIPTOVALUTA Južnokorejski investitori za 400 milijuna dolara kupuju Bitstamp?

 
Ilustracija, tečaj koji prati vrijednost Bitcoina u odnosu na južnokorejski Won
 Kim Hong-Ji / REUTERS

Bitstamp, jedna od najvećih burzi kriptovaluta na svijetu, koju su 2011. godine osnovali Slovenci Nejc Kodrič i Damian Merlak, mogla bi uskoro prijeći u vlasništvo južnokorejskih investitora.

Prema novinaru New York Timesa, Nathanielu Popperu, pregovori o ovoj akviziciji vrijednoj otprilike 400 milijuna dolara u završnoj su fazi.

Kako piše Cointelegraph, njihovi su izvori također potvrdili ovu informaciju, međutim niti izvršni direktor Bitstampa Nejc Kodrič, niti navodni investitori još uvijek nisu javno komentirali slučaj.

Inače, iako su u kolovozu 2011. godine Bitstamp osnovali u Sloveniji, već 2013. godine Kodrič i Merlak sjedište su preselili u Ujedinjeno Kraljevstvo, a zatim 2016. godine u Luksemburg. Luksemburška vlada tada je Bitstampu izdala i licencu institucije za platni promet, omogućivši mu poslovanje u svih 28 država članica Europske unije.

Budući da je Južna Koreja jedna od zemalja koje već dulje najavljuju strože regulacije trgovine bitcoinom i ostalim kriptovalutama, još uvijek je nejasno je što bi potencijalni prelazak Bitstampa u vlasništvo južnokorejskih investitora značilo za ovu burzu i tržište kriptovalutama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:30