CROATIA OSIGURANJE

Vlada će u petak smijeniti Vojkovića

Smjenu Hrvoja Vojkovića jučer je nagovijestio i potpredsjednik Vlade i šef NO Croatia osiguranja Ivan Šuker
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Vlada će na sutrašnjoj sjednici, kako neslužbeno doznajemo, napokon smijeniti predsjednika Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića. Vojkovićevu smjenu već je jučer najavio potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker.

- Zbog svega što se događa u Croatia osiguranju sankcije protiv Hrvoja Vojkovića i Damira Mihanovića su neophodne - poručio je Šuker u intervjuu za Radio 101.

Uspješno poslovali

Šuker, koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja, pritom je vrlo jasno objasnio da najavljene sankcije znače smjenu obojice čelnika. Inače, smjena je najavljena upravo u trenutku objave uspješnih poslovnih rezultata Croatia osiguranja. Najveći domaći osiguravatelj 2009. godinu zaključio je s neto dobiti od 90,6 milijuna kuna, što je rast od 48,2 posto u odnosu na godinu ranije. O smjeni Vojkovića govori se već tjednima, no Vlada to nije učinila čak ni kada je on istupio iz HSLS-a. Zbog osobnog sukoba Hrvoja Vojkovića i novog čelnika HSLS-a Darinka Kosora HSLS je izgubio Croatia osiguranje. Naime, prema neslužbenim informacijama Vojkovića će na čelnome mjestu najvećega hrvatskog osiguravatelja zamijeniti netko iz HDZ-a ili nestranačka osoba. U kuloarima se dosad kao najizgledniji Vojkovićev nasljednik spominjala Silvana Ivančić, kći glavne državne revizorice Šime Krasić, koja nije članica niti jedne stranke.

Za danas je najavljena i sjednica Nadzornog odbora CO-a.

Član Uprave Damir Mihanović poziciju je izgubio nakon što je javno progovorio o sastanku čelnika uprava javnih poduzeća s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

Bez komentara

Na tom je sastanku, tvrdi Mihanović, Sanader tražio da se poslovi u javnim poduzećima dodijele Fima-Mediji, tvrtki u vlasništvu Nevenke Jurak, bliske prijateljice šefa Carinske uprave Mladena Barišića. Hrvoje Vojković jučer nije bio dostupan za komentar svoje konačne smjene.

Na čelu Croatia osiguranja, jedinoga javnog poduzeća u kvoti HSLS-a, proveo je posljednjih šest godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:39