SVI ŽELE ŠVEDE ZA ŠEFOVE

Za osam radnih mjesta u IKEA-i prijavilo se 2500 ljudi!

Većina prijavljenih Hrvata dolazi iz Zagreba i Zagrebačke županije, no zainteresiranih je bilo u još 23 druge zemlje - od susjednih Slovenije, BiH, Srbije, pa sve do udaljene Indije, SAD-a, Norveške, Švedske, Kanade...

500 kandidata ušlo je u drugi krug natječaja za 8 pozicija unutar robne kuće IKEA u Zagrebu, objavljeno je iz IKEA-e.

Na natječaj se ukupno prijavilo 2483 osoba.

Trenutno se s kandidatima provode telefonski intervjui, u kojima sudjeluje i voditelj IKEA robne kuće Zagreb - Georg Platzer, nakon čega će se dodatna selekcija vršiti kroz razgovor uživo. Završni krug, uključivat će tzv."Assessment Centre", odnosno specijalizirano testiranje.

Iz IKEA-e napominju da je se za posao prijavio podjednak broj muškaraca i žena, prosječno starih 34 godine i većina ih je visokoobrazovana.

Većina prijavljenih Hrvata dolazi iz Zagreba i Zagrebačke županije, no zainteresiranih je bilo u još 23 druge zemlje - od susjednih Slovenije, BiH, Srbije, pa sve do udaljene Indije, SAD-a, Norveške, Švedske, Kanade...

IKEA u svijetu ima 127.000 zaposlenika u 41 zemlji i smatra da su zaposlenici najveća vrijednost i ključ uspjeha jer oni omogućavaju da vizija tvrtke postane stvarnost.

IKEA je prepoznata u svijetu kao dobar poslodavac, a rezultat toga vidljiv je i u niskom broju odlazaka iz tvrtke – prosječni staž zaposlenika u tvrtki IKEA na globalnoj razini je 7 godina, a veliki broj zaposlenika je u tvrtki cijeli svoj profesionalni vijek.

IKEA je osvojila brojna priznanja za odnos sa zaposlenicima, tako na primjer prema „Great Place to Work“ IKEA je prošle godine izabrana u top 50 najboljih velikih poslodavaca za rad, a prema Universumu i jednim od 50 najatraktivnijih poslodavaca na svijetu.

Proteklih godina proglašavana je 96. najboljim poslodavcem na svijetu prema magazinu Fortune i uvrštena je u 100 najboljih kompanija na svijetu za zaposlene majke.

U Hrvatskoj, IKEA je prisutna kroz svoje dvije kompanije i trenutačno zapošljava 21 zaposlenika na poslovima marketinga, prevođenja, financija i računovodstva, nekretnina, upravljanja rizicima, ljudskih potencijala, voditelja robne kuće i drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 13:48