KREĆE ISPLATA

Zaba će za isplatu dividende odvojiti gotovo cijelu prošlogodišnju dobit: iznos po dionici bit će 2,62 kune

Na glavnoj skupštini Zagrebačke banke odlučeno je da se 839,03 milijuna kuna rasporedi za isplatu dividende dok ostatak od nešto više od 326 tisuća kuna ide zadržanu dobit
Zagrebačka banka
 Boris Kovačev / Hanza Media

Dioničari Zagrebačke banke (Zaba) u srijedu su na glavnoj skupštini odlučili da se iz prošlogodišnje dobiti isplati dividenda od 2,62 kune po dionici, pri čemu u isplatu dividende ide gotovo cjelokupna prošlogodišnja dobit.

Dobit poslije oporezivanja u 2017. godini iznosila je 839,4 milijuna kuna, a odlučeno je da se 839,03 milijuna kuna rasporedi za isplatu dividende dok ostatak od nešto više od 326 tisuća kuna ide zadržanu dobit. Imateljima redovnih dionica isplatit će se dividenda od 2,62 kune po dionici. Isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) 18. travnja ove godine.

"Unatoč zahtjevnim uvjetima poslovanja na svjetskom i domaćem financijskom tržištu banka ostvaruje dobre poslovne rezultate te održava vodeću tržišnu poziciju u ukupnoj imovini, kreditima, depozitima, imovini pod upravljanjem i visini regulatornog kapitala", kaže se u Zabinoj obavijesti o današnjim skupštinskim odlukama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. ožujak 2021 11:11