LOV NA INVESTITORE

ZABAVNI PARK MEGAPROJEKT U SISAČKOJ REGIJI Azeri i Jordanci žele investirati u ‘hrvatski Gardaland’ u Novskoj

Novska, mali grad u Sisačko-moslavačkoj županiji , u lovu je na investitore za veliki projekt zabavnog parka koji kolokvijalno zovu “hrvatskim Gardalandom”.

U Novskoj nemaju novca za spektakularne grafičke prikaze zabavnog parka kojima bi mahali pred investitorima, ali, izračunali su, imaju sasvim neiskorištenu poduzetničku zonu veličine 85 hektara uz još 90 hektara državnog zemljišta u blizini na koje se može proširiti po potrebi, koje je komunalno opremljeno i geografski izvrsno smješteno upravo za takvu investiciju koja bi, prema početnim procjenama, mogla doseći 150 milijuna eura.

Mario Čelan, ravnatelj Centra za razvoj poduzetništva Grada Novske koji upravlja poduzetničkom zonom Novska, kaže kako su na ideju o gradnji zabavnog parka došli nakon što su shvatili da ih investitori obilaze, ali i zaobilaze. Odlučili su okrenuti ploču i sami naći najbolji biznis pa onda tražiti investitore.

Novskoj je u Sloveniji grad-prijatelj Slovenske Konjice, pa su se preko prijatelja Slovenaca povezali s Tadejom Slapnikom koji trenutačno radi u Bruxellesu kao savjetnik zastupnika u EU parlamentu Ive Vajgla.

- On nas je spojio s investitorima iz Jordana te nas je uključio u Gospodarsku komoru EU - Azerbajdžan u koju sam se u međuvremenu učlanio i postao članom upravnog vijeća. Iznijeli smo im ideju o zabavnom parku i dobili punu pažnju i zainteresiranost jordanskih i azerbajdžanskih ulagača - kaže Čelan. Projekt kolokvijano zovu hrvatskim Gardalandom jer je zabavni park u Italiji najbliža konkurencija.

- Na ovom prostoru imamo nedostatak takvog sadržaja. U odnosu na Gardaland bili bismo konkurentniji u stalnim troškovima poput cijene radne snage, troškova zemljišta, električne energije i vode - zaključuje Čelan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:22