UŽASNA PROGNOZA ZA HRVATSKU INDUSTRIJU

ZASAD NIŠTA OD RASTA PROIZVODNJE Ministar gospodarstva: 'Od 2014. industrijska proizvodnja mogla bi početi rasti'

 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Ove godine ne može se očekivati rast industrijske proizvodnje, rekao je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak zamoljen za komentar pada industrijske proizvodnje u prosincu prošle godine za 5,6 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Ove godine ne može se očekivati "neki veliki rast", industrijske proizvodnje, a cilj je dosegnuti razinu iz 2012. godine, dok bi ostali sektori trebali podići BDP, rekao je Vrdoljak nakon susreta s poduzetnicima u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca.

Odradimo li planirano i uz malo sreće, od 2014. godine industrijska proizvodnja mogla bi početi rasti, dodao je.

Zamoljen za komentar procjene Ekonomskog instituta Zagreb o padu BDP-a u ovoj godinu od 0,2 posto, kazao je da nam nedostaje optimizma, ali da će on brzo uslijediti te da će to potvrditi već drugo tromjesečje. "Predobri smo i prebrzi i svi će nam pomoći - poduzetnici, poslodavci", u tome da pokrenemo stvari u zemlji, rekao je Vrdoljak.

Na pitanje stoji li još uvijek pri tvrdnji da ove godine neće biti uvođenja novih poreza, u kontekstu najava ministra financija Slavka Linića da će porez na nekretnine biti uveden, kazao je da kretanja bruto domaćeg proizvoda upućuju na to da novih poreza ne bi trebalo biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:45