SVE TEŽA SITUACIJA

ZBOG PROBLEMA S TESLOM, MUSK 'SPAVA' U TVORNICI Protekli mjesec bio je najgori u sedam godina poslovanja tvrtke, cijena dionica pala za 22 posto!

 
Elon Musk
 Shannon Stapleton / REUTERS

Dionice kalifornijske automobilističke tvrtke Tesla pale su za 7 posto u ponedjeljak, nakon što je izvršni direktor kompanije Elon Musk u prvoaprilskoj šali poručio da će tvrtka bankrotirati, prenosi Wall Street Journal.

Pad dionica na najnižih 250,26 dolara nije samo posljedice neprimjerene šale, već i negativnog publiciteta koji je uslijedio nakon fatalne nesreće Teslinog modela X koji je, prema priznanju tvrtke, u vrijeme nesreće bio upravljan autonomnim softverom. Nagomilani problemi za Teslu vidljivi su i kroz ukupan pad dionica od gotovo 22 posto u ožujku, što je i najgori mjesec u sedmogodišnjem poslovanju Muskove tvrtke.

Nadalje, kreditna agencija Moody's srušila je rejting Tesle zbog problema ostvarivanja proizvodnog plana i neprestanih odgađanja, a u iščekivanju nepovoljnog kvartalnog financijskog izvještaja, investitori sve češće postavljaju pitanja o financijskoj održivosti tvrtke, iznosi Financial Times.

Ponukan pritiscima, direktor kompanije Elon Musk, u svom je stilu pokušao umiriti investitore i obožavatelje novom Twitter objavom da sada „spava u tvornici” kako bi se mogao posve posvetiti svim mogućim zastojima u proizvodnji i plasiranju novog modela Tesla modela 3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:30