MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA

OREPIĆ U VELIKOM INTERVJUU NOVOM GLOBUSU 'Najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti Hrvatske je Ustavni sud, vrijeme je da podnese kolektivnu ostavku!'

 Bruno Konjević / Hanza Media

“Ovaj sastav Ustavnog suda najveća je prijetnja nacionalnoj sigurnosti Hrvatske. On je direktna posljedica klijentelističke politike. Dajte mi primjer ijedne države u kojoj netko može biti imenovan u Ustavni sud a da ima tako težak teret sumnje da je korumpiran kao što ga ima Davorin Mlakar. To je nemoguće”, kaže u velikom intervjuu u novom broju Globusa Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova.

U žestokom napadu na novi sastav Ustavnog suda i osobito na njegova člana Davorina Mlakara, izabranoga iz HDZ-ove kvote, kojega proziva zbog navodnog primanja mita u aferi Šimuni, Orepić posve otvoreno traži da cijeli sastav Suda odstupi s dužnosti:

“Pobogu, pa Hrvatska ima ustavnog suca koji se lažno predstavljao. Sjetimo se kako je davao oprečne izjave, neposredno nakon razotkrivanja izjavio je kako je istina da se lažno predstavio kao Gordan Dolović! Dajte mi ime ijednog predsjednika ustavnog suda koji tolerira takvog suca u svom sazivu. Ni ostali članovi Ustavnog suda nisu reagirali. Vrijeme je da podnesu kolektivnu ostavku.”

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju novoga broja Globusa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 01:01