NAJOŠTRIJI JEZIK HRVATSKE POLITIKE

STIPE PETRINA ZA GLOBUS 'HDZ i Most opet će koalirati. Ne odlučuju o tome oni, tako hoće Crkva'

Stipe Petrina
 Tomislav Kristo / CROPIX

Načelnik Primoštena i nositelj nezavisne liste Stipe Petrina za novi Globus komentirao je predstojeće izbore, kao i glavne političke stranke i njihove lidere.

Oštar na jeziku kao i uvijek, Petrina tvrdi kako ni u jednom trenutku nije požalio što je otišao iz Mosta.

- Nije meni Most trebao, ja sam trebao njima. Oni su mene zvali 5. listopada 2015. u deset navečer i tražili da im se priključim zajedno sa svojim partnerima jer u 9. izbornoj jedinici u tom trenu nisu imali doslovno nikoga. Najviše me boli njihova neiskrenost i licemjerje. Most je u samo šest mjeseci vladanja nadmašio HDZ-ovih i SDP-ovih 25 godina muljanja i afera nalik onoj Fimi medije - kazao je Petrina pa zaključio kako ankete koje pokazuju kako Most dobro stoji sa deset posto podrške samo znači da hrvatski birači sami sebi ne žele pomoći.

Petrina smatra kako su Most i HDZ 'dva krila iste stvari - Katoličke crkve', i da će ići opet zajedno.

- Pa ne odlučuje se o tome u Mostu ili HDZ-u, nego na sasvim drugom mjestu. Nemojte zaboraviti da je gospodin Ivica Relković itekako povezan s Katoličkom crkvom. Baš kao i Tihomir Orešković, kojega su u Mostu prihvatili za premijera u roku od dva sata. Ej, dva sata! Pa ne možete za to vrijeme ni izabrati odijelo, a kamoli najvažnije mjesto u državi! - komentirao je za Globus Petrina, a onda se prebacio na Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića.

- Razlika je između Plenkovića i Milanovića u tome što Milanović ima nekih 30.000 članova i nema iza sebe Katoličku crkvu. A Plenković ima 200.000 članova i ima iza sebe Katoličku crkvu. Plenković je školovani diplomat. A diplomati su poseban soj ljudi – njih pljunete u lice, oni se nasmiju, obrišu i kažu: hvala. Milanović nije u tom kodu, on plane, i to mu je ozbiljna mana - smatra Petrina.

Cijeli intervju sa Stipom Petrinom pročitajte u novom broju Globusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:13