Iz arhive Globusa

Tri druga u ratu za Prašku

Ambicioznog Mrsića podupire stranačka elita, a posrnulom Bernardiću mogao bi pomoći bivši mentor Bandić. Maras je zasad autsajder, ali nije bez izgleda: on je favorit Zorana Milanovića

Dan nakon što je poslao pismo na nešto manje od šest tisuća zagrebačkih adresa, dobio je stotinu telefonskih poziva. Toliko mu je članova SDP-a ponudilo pomoć u kampanji. Dakle, nisu mu samo izrazili podršku, nego se baš žele angažirati. To mu je dalo novi vjetar u leđa. To mu je bila još jedna potvrda da je donio dobru odluku – uvjerava me u ponedjeljak ujutro jedan bliski suradnik Gordana Marasa, ministra poduzetništva i obrta.

Maras je jedan od trojice kandidata koji će se u listopadu boriti za mjesto šefa najveće SDP-ove organizacije u zemlji.

Zacrtao je sebi cilj.

Bit će novi predsjednik SDP-a Zagreb.

I budući gradonačelnik Zagreba.

Bit će čovjek koji će jednom pobijediti Milana Bandića.

Postat će to, vjeruje, usprkos tome što su ga protukandidati i njihovi suradnici unaprijed otpisali.

Unatoč tome što prema nekim procjenama od makismalno 6000 glasova može dobiti najviše 300-400 glasova podrške.

Bez obzira na to što poštanska marka stoji 3,10 kuna pa za 6000 pisama valja izdvojiti 18.600 kuna iz džepa, što je više od njegove mjesečne plaće.

Dva mjeseca nakon lokalnih izbora, na kojima je SDP u Zagrebu ostvario jedan od svojih najlošijih rezultata u povijesti i na kojima je Milan Bandić potukao svoju dojučerašnju stranku, u zagrebačkom SDP-u počela je borba za novog šefa najveće SDP-ove organizacije u zemlji.

Tri kandidata već su poznata: smijenjeni kandidat za gradonačelnika Zagreba i sadašnji šef Davor Bernardić, ministar rada Mirando Mrsić i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Oba ministra dosad su bila Bernardićevi potpredsjednici u gradskoj organizaciji. Sad su ljuti rivali jer – kampanja je počela i prije njenoga službenog početka.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:22