Iz arhive Globusa

Veleposlanici Vidošević i Bandić uz Nadana i Milana

Tomislav Viošević hrvatski je veleposlanik u Rimu, dok je njegov kolega Ivan Bandić na čelu veleposlanstva u Budimpešti

S obzirom na to da predsjednik izravno odlučuje o sudbini veleposlanika, predsjedničke izbore s posebnim uzbuđenjem zasigurno očekuju hrvatski veleposlanik u Rimu Tomislav Vidošević, brat predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića, i njegov kolega u Budimpešti Ivan Bandić, bratić Milana Bandića. ”Nadan i ja smo izrazito bliski te mi je on, kao stariji brat, uvijek imponirao i uz naše raditelje bio mi uzor.

Osim obiteljskih tema, uvijek raspravljamo i o sadašnjosti i budućnosti naše domovine. Priroda poslova kojima se bavimo i količina obveza ne dopušta nam česta druženja, no kad se nađemo, onda to pokušavamo nadoknaditi”, rekao nam je veleposlanik Vidošević koji je u Rimu već četiri godine. Ističe da su on i brat uvijek jedan od drugoga tražili savjete, ali su odluke donosili samostalno.

”Tako sam i odluku o njegovoj kandidaturi doživio kao odgovoran čin, ne samo brata, već kompetentne, umjerene, tolerantne i odlučne osobe, koja je sve čime se bavila u životu, obilježavala uspjehom. Nadanu su svi moji uspjesi i postignuća u osobnom i poslovnom smislu bili vrlo značajni i silno ga veselili, pa bih i ja bio uistinu ponosan na njegov uspjeh u predsjedničkoj utrci”, govori Tomislav Vidošević koji je čvrsto uvjeren da bi njegov brat, da postane predsjednik, sve svoje kapacitete stavio u službu općeg dobra za sve građane.

Veleposlanik Bandić, koji je u diplomaciji od 1995., tvrdi da svoga bratića Milana voli i poznaje poput rođenoga brata jer su zajedno odrasli, doslovce u istoj kući. Do danas su ostali bliski.

”Hercegovi smo vezani krvlju i zemljom. Podržavam ga u svemu što radi i želim mu sve ono što sam sebi želi. U poslu ja imam svoje putove, on svoje, i njih je uvijek sam trasirao. Uvijek si je ispunjavao želje pa se nadam da će tako biti i kada je u pitanju njegova predsjednička kandidatura”, rekao nam je veleposlanik u Budimpešti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:57