BLAGDANSKI RECEPTI

Bakalar s krumpirom

Ako se još niste odlučili kako ćete pripremiti bakalar, evo jednog pravog blagdanskog klasika s kojim ne možete pogriješiti!
Ako se još niste odlučili kako ćete pripremiti bakalar, evo jednog pravog blagdanskog klasika s kojim ne možete pogriješiti!

Recept: HRVOJE ZIROJEVIĆ, chef restorana Passarola u Hvaru, dobitnik srebrne medalje na Kulinarskoj olimpijadi u Moskvi

SASTOJCI za 4 osobe:

* 40 dag bakalara

* 60 dag krumpira

* 40 dag luka

* ½ vezice peršina

* 1 dl maslinovog ulja

* 1 dl prošeka (ili vina)

* sol

* papar

1. Bakalar namočite dan ranije i redovito mu mijenjajte vodu.

2. Drugi dan ga skuhajte i očistite od kostiju.

3. Narežite luk na rezance i propirjajte na maslinovom ulju. Dodajte krumpir narezan na ploške te sve promiješajte. Podlijte s malo prošeka (vina) i vode.

4. Pustite da prokuha 5 minuta pa dodajte kuhani bakalar i neka kuha još 25 minuta. Začinite te još malo podlijte maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
08. kolovoz 2025 19:11