Recept: NIKOLINA LONČAR, chef hotela Zlatan, državna prvakinja 2009.
30 dag oštrog brašna
1 jušna žlica Dr. Oetker Original Gustin finog škroba
navršak čajne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 dag šećera u prahu
20 dag maslaca
10 dag Dr. Oetker mljevenih badema
4 žumanca
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
šećer u prahu za posipanje
1. Pripremite brašno, jaja, šećer, gustin, prašak za pecivo, vanilin šećer i ohlađeni maslac narezan na listiće.
2. Povežite sve sastojke, umijesite glatko tijesto i ostavite ga 1 sat u hladnjaku da odstoji.
3. Razvaljajte tijesto sasvim tanko, oko pola centimetra debljine.
4. Izrezujte kalupom zvjezdice ili oblike po želji. Pecite kolačiće 10 minuta na namašćenom limu u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzija. Ohlađene ukrasite limunovom ocaklinom i jestivim perlicama.
Komentari
0