StoryEditor
PRATITE UŽIVO!

Počela je prva predizborna debata Andreja Plenkovića i Davora Bernardića!

Debatu je organizala RTL Televizija, a sugovornici će razmijeniti mišljenja o ključnim političkim temama
Davor Bernardić i Andrej Plenković
 Tomislav Krišto, Darko Tomaš/cropix

Samo nas nekoliko dana dijeli od parlamentarnih izbora, kada ćemo, u nedjelju, izglasati tko će i kako Hrvatsku voditi naredne četiri godine. 

RTL Televizija organizirala je sučeljavanje dvojice najizglednijih kandidata za premijera - dosadašnjeg predsjednika Vlade i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, te šefa oporbe i SDP-a Davora Bernardića. Oni će u dvosatnoj emisiji građanima pokušati dati odgovor na pitanje zašto bi baš za njih trebalo glasati.

- Ono što našim gledateljima pripremamo u ponedjeljak nova je vrsta političke debate. Umjesto uobičajenog ispitivanja kandidata uz striktno mjerenje vremena za svako pitanje, moderirat ću diskusiju s ciljem da najizgledniji kandidati za predsjednika Vlade otkriju što od njih građani u iduće četiri godine mogu očekivati. Koliko će u tome biti uvjerljivi i kako će se snaći u situaciji gdje će prvi put sjediti sučelice, oči u oči - to će biti na samim kandidatima, poručuje voditeljica duela Damira Gregoret koja će kandidate suočiti s aktualnim pitanjima za koja vjeruje da gledatelji i birači zaslužuju dobiti odgovor - na primjer: trenutna situacija s koronavirusom, njihovi predizborni programi i prvi koraci koje će poduzeti ako osvoje vlast, objavili su s RTL-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2020 20:01