BERO VS. PLENKI

Milanović se oglasio o TV debati: ‘Bila je to tvrda borba. Teško je ocijeniti tko je bio bolji‘

Komentirao je i kampanju kazavši da nikad nije bilo toliko laganja, izmišljanja i izvrtanja činjenica
Zoran Milanović
 Goran Šebelic/CROPIX

- Sučeljavanje Andreja Plenkovića i Davora Bernardića bilo je tvrdo i napeto - rekao je u utorak u Svetvinčentu predsjednik države Zoran Milanović nakon svečanog otvaranja obnovljenog kaštela Morosini-Grimani.

- Bila je to tvrda borba. Ne mogu razgovarati o tome tko je bolji, teško je ocijeniti, svaki kandidat ima svoju publiku. Kriteriji mogu biti parametri glasanja na portalima za koja ne znam kako su završila. Iz svog primjera mogu reći da sam u nekoliko navrata na portalima odnosio uvjerljivu pobjedu pa bi na kraju izbori završili s jednim posto za protivnika. Jedno je lista, a drugo je pojedinac - izjavio je Milanović.

Dodao je i kako će novom mandataru dati više vremena nego što je to bio slučaj 2015. godine, i to dok se ne "iscrpe sve racionalne emotivne baze i energije“.

- Novi bi izbori bili štetni. To je višestruka šteta, oni su ponavljanje onih starih. Ovi izbori imat će mali upitnik kraj sebe, no to ne znači da nisu legalni i legitimni, bitno da funkcioniraju birački odbori - rekao je predsjednik RH.

Komentirao je i kampanju kazavši da nikad nije bilo toliko laganja, izmišljanja i izvrtanja činjenica.

- U tome kao zemlja i društvo nazadujemo. Građani će u konačnici procijeniti tko u tome pretjeruje. Ne sviđa mi se, a tu neću nikoga ponaosob prozivati, što se laže više nego ikad. Uvijek je bilo pretjerivanja i natezanja u kampanjama, razna tumačenja, no nikad kao sad. Dvojbeno je tko što tumači, no izvrtanje činjenica, laganje i izmišljanje vidljivi su na svakom koraku, iza svakog ugla, ne biraju se sredstva - izjavio je predsjednik.

Dodao je i kako epidemiološka situacija trenutačno u Hrvatskoj nije dobra.

- Treba u tome biti konzistentan i donijeti odgovarajuće odluke. Ne znam ima li stožer uopće pravno utemeljenje za raditi, to ne znam. Od početka sam upozoravao na neke nedostatke u zakonodavnom uporištu rada stožera, posebno uz zakon o sustavu civilne zaštite - zaključio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:56