IZBORI 2016.

ETIČKO POVJERENSTVO MILANOVIĆU I KUJUNDŽIĆU 'Suzdržite se od komentiranja privatnog života'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 31.08.2016. u 16:40

Zagreb, 120816.
Suceljavanje predsjednika SDP-a Zorana Milanovica i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovica na HRT-u prije izvanrednih parlamentarnih izbora koji ce se odrzati 11. rujna. Suceljavanje vodi voditelj Mislav Tonogal, a to je prvo suceljavanje pretendenata na premijersko mjesto nakon 13 godina kad su se zadnji puta televizijski sucelili Ivica Racan i Ivo Sanader.
Na fotografiji: Zoran Milanovic i Andrej Plenkovic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Zoran Milanović i Andrej Plenković

Etičko povjerenstvo pozvalo je u srijedu sve sudionike izbora da se u izbornoj promidžbi drže temeljnih vrijednosti Izbornog etičkog kodeksa, a osobito da se suzdrže od iznošenja podataka o privatnom životu suparnika u izborima i članova njihovih obitelji, priopćeno je iz Povjerenstva.

Etičko povjerenstvo time je reagiralo na recentne izjave sudionika izbora o članovima obitelji njihovih suparnika.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nedavno je tijekom razgovora s braniteljima izjavio kako je majka predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića bila "vojni lekar", a potom je HDZ-ov kandidat Milan Kujundžić prozvao Milanovića da kaže "tko su i što su roditelji njegovih najbližih suradnika koji su radili za Udbu, a neki od njegovih najbližih suradnika su i ubijali".

Izdvajamo

Iz drugih medija