Kontinentalna kuhinja

Zapečena tjestenina s kobasicom

Umjesto kobase možete koristiti i meso po svom ukusu!
 Getty Images/iStockphoto

Ako ima netko tko ne voli tjesteninu neka digne ruku! Nitko? I mislili smo. Bacite se na pripremu ove kremaste tjestenine s dobrim kobasama, još ako su domaće, ništa bolje!

Trebat će vam:

2 pečene kranjske kobasice
2 dl mlijeka
20 g kukuruznog škroba
300 g tjestenine
4 žlice ulja
450 g Ledo Sataraša
100 g crvenog luka
4 režnja češnjaka
sol i papar
svježi peršin

Pasta with tomato sauce and pepper, selective focus
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Propirjati luk i češnjak, dodati sataraš i kratko propirjati, dodati kuhanu tjesteninu (al dente) i tanko rezanu kobasicu. U hladnom mlijeku umutiti kukuruzni škrob i tom smjesom preliti tjesteninu, posuti svježim peršinom, posoliti i popapriti i dobro promiješati te kratko propirjati. Po želji naribati sir po vrhu i kratko zapeći u pećnici no pri tom pazite da tjesteninu kuhate kraće nego što je navedeno na pakiranju.

Isprobajte i ukusnu janjeću ragu juhu te zapečeno povrće!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:42