SEKSOPOLIS

PIŠE MILANA VUKOVIĆ RUNJIĆ Zašto je kraljevska beba veća tema od Brexita?

 Profimedia, Mega Agency

Nadolazeća kraljevska beba na Otoku je možda i veća tema od Brexita, od kojeg ni zastupnici u Parlamentu više pojma nemaju što će biti, a još manje narod koji ga je na referendumu izglasao. Svakako, otkad se vojvotkinja od Sussexa povukla iz javnog života, mediji bez prestanka pišu o svim detaljima budućeg velikog događaja. Osim što nitko ne zna što budućnost nosi. Kako je u veljači, na raskošnoj proslavi skorog poroda u New Yorku (nešto poput “predbabinja”) bilo ružičastih kolačića, mnogi su “meganoidi” zaključili da će bebica biti djevojčica, no kraljevski par to nije potvrdio niti opovrgnuo. Nedavno se par preselio u Frogmore House, u ponešto sumornom windsorskom parku gdje je vječno počivalište raznih okrunjenih glava koje nisu u Westminster Abbeyju, pa su se tu našli i princ Albert i kraljica Viktorija, kao i notorni Edward i Wallis.

I ne samo što su se udaljili od Kensingtonske i Buckhigamske palače u mir i osamu gradske okolice, ne samo što ih blizina mrtvih smeta manje od živih, nego je Meghan navodno odlučila roditi kod kuće umjesto da sa svježe rođenom bebom izlazi na stepenice Lindo-Winga, što je njezina šogorica Kate učinila točno triput, izgledajući besprijekorno, s fen-frizurom i našminkana kojih petnaest minuta nakon poroda. Navodno su svadljivi i napeti odnosi između Cambridgea i Sussexa doveli do toga da su ovi preselili u kraljevsku ladanjsku kuću iz 17. stoljeća, no i o tome se više šuška nego zna. Porod kod kuće već dugo je popularan među slavnim ženama, od Cindy Crawford do Gwyneth Paltrow, samo što je Cindy naknadno priznala da se “prilično namučila” i da “ni za živu glavu ne bi ponovila to iskustvo”.

Dogode li se komplikacije pri porodu, odluka postaje riskantna jer rodilja nema pri ruci sve što ima u bolnici. Nekoć su kraljice rađale u svojim krevetima pod baldahinima, no smrtnost je čak i kraljevskih majki i beba prilikom poroda u prošlosti bila učestala i zabrinjavajuća. O tome svjedoče brojni sićušni sarkofazi u bečkom Kaisergruftu, posljednjem počivalištu habsburških careva, nadvojvoda i njihovih obitelji. Čak i beziznimno plodna Marija Terezija izgubila je više djece. Znalo se dogoditi da poneki car ostane bez dvije ili tri supruge prilikom poroda te da potomke dobije tek nakon više desetljeća iščekivanja i tragedija. Današnja kraljica Elizabeta svoju je djecu rodila “doma”, u Buckinghamskoj palači ili u Clarence Houseu, pa toj tradiciji naginje Meghan s idejom rađanja kod kuće. Hoće li to biti porod u vodi ili na neki drugi, među bogatim majkama omiljen način, ne zna se, kao što nitko nije siguran ni hoće li se Meghan u posljednji tren odlučiti za bolnicu.

Za svaki slučaj, u Londonu je osvanuo njezin “otac” iz serije “The Suits”, koji se u potrazi za komadićkom slave oglasio na Twitteru napisavši da “jedva čeka Meghaninu prinovu” iako se nakon završetka snimanja više nikada nisu sreli. Nije neka tajna da je vojvotkinja prilično radikalno raskinula ne samo s dijelovima vlastite obitelji nego i s brojnim prijateljima nakon što je napustila Kaliforniju kako bi započela s kraljevskim životom u Engleskoj. Možda i nije imala nekog izbora, no sigurno je da je za sobom ostavila i mnoštvo povrijeđenih dušica kojima sada samo preostaje zadovoljstvo da svako malo osvanu u medijima s objavom da su bili “izuzetno bliski s Meghan”.

Jedina osoba koja je bila i ostala bliska s vojvotkinjom jest njezina majka Doria, koja će u vrijeme poroda, prema svemu sudeći, biti u Frogmore Houseu, čiji je park davna vlasnica, kraljica Charlotte, obogatila raznim egzotičnim biljkama. Dijete bi se trebalo roditi krajem ovog mjeseca ili početkom sljedećeg, a možda i ranije, govorilo se i o lažnim trudovima za koje su Meghan i Harry posumnjali da su pravi, napetost raste. Zacijelo se Kate, vojvotkinja od Cambridgea, sa svojim besprijekornim obiteljskim životom i s troje preslatke dječice osjeća malko izvan kontrole u halabuci što se diže oko dotične Amerikanke, kojoj je uspjelo sve što nije Wallis, razvedenoj se udati, doduše bratom budućega kralja, nastaniti u Britaniji umjesto da je u egzilu u Parizu, pa bez prestanka biti u središtu medija, a što će tek biti kad dođe bebica?!?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:49