Kakve su to obitelji u kojima se dobro ne kuha? To se pitanje nedavno postavilo za stolom u mojoj kući, na tradicionalnoj proslavi moga rođendana, u obiteljsko-prijateljskom okruženju. Kada sam u jednom trenutku najavila kako mi ove godine torta baš i nije uspjela, prijateljica me ukorila objašnjavajući da tako nešto nikada ne bi izgovorila Julia Child, Amerikanka koja se proslavila francuskom kuhinjom, čiji je moto navodno bio da hranu koju pripremamo, bez obzira na to kako ona ispala, uvijek predstavimo kao da je baš onakva kakvu smo i željeli.
Na kraju se ta presušena čokoladna torta bez glutena s preskupim domaćim sladoledom od vanilije, uz uzdisanje zahvalnih gostiju, pojela do zadnje mrvice. Je li me to učinilo dobrom kuharicom? Nisam sigurna. Jer u mojoj glavi drugorazre...

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....