ŠTO MU JOŠ FALI?

‘VOLIO BIH NAPRAVITI STRAVIČAN HOROR FILM’ Tarantinu nije dosta krvi, otkrio je još krvavije planove za iduća dva filma...

 Getty

Quentin Tarantino je već nekoliko puta ponovio da namjerava u mirovinu nakon što snimi još dva filma te nagovijestio da bi to mogli biti gangsterski film i horor.

Slavni je redatelj već puno puta rekao da će prestati snimati filmove nakon desetog po redu. Njegov novi film ‘The Hateful Eight‘ je osmi po redu i u razgovoru za Time Out potvrdio je da bi u mirovinu mogao kroz idućih deset godina.

‘Obično mi treba oko tri godine za film pa govorimo o maksimalno još desetljeću karijere. Ne želim biti tip koji zauvijek radi nešto, trebao bi postojati kraj’, rekao je Tarantino.

Kad su ga pitali zna li već kako će otprilike izgledati njegova posljednja dva filma, rekao je da više nema želju baviti se specifičnim žanrovima iako mu se neki stilovi sviđaju.

‘Ne postoji neki žanr koji imam silnu želju raditi kao što sam imao s filmom na temu Drugog svjetskog rata (‘Inglourious Basterds’) ili film o borilačkim vještinama (‘Kill Bill’). Mislim da se nisam dotaknuo gangsterske tematike, tridesetih godina prošlog stoljeća, nešto tipa John Dillinger. Zanima me i suvremena tematika da mogu imati lika koji ulazi u auto i pali radio tako da mogu napraviti neku dobru montažu u vožnji. A da imam svo vrijeme svijeta, volio bih napraviti neki zbilja, zbilja stravičan horor film, poput ‘Exorcista’’, objasnio je Tarantino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:30