'NE TREBA LIKOVIMA MIJENJATI SPOL'

'BOND JE MUŠKI LIK I VJEROJATNO ĆE OSTATI MUŠKI LIK' Producentica serijala o najpoznatijem filmskom špijunu kaže da James Bond nikada neće biti žena

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.10.2018. u 15:27

BERLIN, GERMANY - OCTOBER 28: Actor Daniel Craig attends the German premiere of the new James Bond movie 'Spectre' at CineStar on October 28, 2015 in Berlin, Germany. (Photo by Adam Berry/Getty Images for Sony Pictures)
Getty Images for Sony Pictures

Jamesa Bonda, najpoznatijeg filmskog špijuna, vjerojatno nikada neće glumiti žena, kazala je producentica serijala Barbara Broccoli.

"Bond je muškarac. On je muški lik. Napisan je za muškarca i vjerojatno će ostati muški lik", kazala je Broccoli za Guardian.

"I to je u redu. Ne trebamo muške likove pretvarati u ženske. Možemo stvoriti više ženskih likova i napisati priče koje odgovaraju ženskim likovima", dodala je producentica.

Prema riječima te 58-godišnjakinje, kćerke Alberta "Cubbyja" Broccolija koji je producirao brojne filmove o James Bondu, franšiza nije feminističko vlasništvo, uglavnom zbog prvih filmova o slavnom špijunu.

"Kako se mijenjao svijet tako smo mijenjali i Bonda. Pokušala sam dati svoj doprinos i, posebice s Danielom Craigom, James Bond je postao suvremeniji u smislu kako su prikazani ženski likovi", pojasnila je producentica.

Sljedeći, 25. po redu film, o Jamesu Bondu režirat će američki redatelj Cary Joji Fukunaga.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo