BRITANSKE FILMSKE NAGRADE

POČELA JE UTRKA ZA FILMSKE NAGRADE BAFTA Najviše nominacija odnio Guillermo del Toro i 'Oblik vode', a evo tko je još ušao u konkurenciju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.01.2018. u 14:09

THE SHAPE OF WATER, front, from left: Sally Hawkins, Octavia Spencer, 2017. TM &, Image: 359077878, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett

Scena iz filma 'Oblik vode'

 

Mračna bajka 'Oblik vode' meksičkog redatelja Guillerma del Tora osvojila je najviše, 12 nominacija za filmsku nagradu Britanske akademije filmskih znanosti i umjetnosti (BAFTA), objavljeno je u utorak. 

Britanska ratna drama 'The Darkest Hour' i američka komedija 'Tri plakata izvan grada' imaju po devet nominacija, a 'Blade Runner 2049' i 'Dunkirk' po osam.

Sally Hawkins u 'Obliku vode' i Frances McDormand u 'Tri plakata izvan grada' među nominiranima su za glavnu žensku ulogu, a Daniel Day-Lewis i Gary Oldman za portret Winstona Churchilla u 'The Darkest Hour' za mušku.

 

'Oblik vode', pobjednik ovogodišnje Venecije, nominiran je i za najbolji film, a Guillermo del Toro za režiju i za scenarij.

Christopher Plummer nominiran je za sporednu mušku ulogu za portret naftnog tajkuna Paula Gettyja u 'Sav novac svijeta' kojeg je izvorno glumio Kevin Spacey, ali ga je redatelj Ridley Scott potpuno izrezao iz filma nakon optužbi za seksualno zlostavljanje. Plummer je svoje scene snimio naknadno, samo mjesec dana prije zakazanog izlaska filma u distribuciju.

Uručenje britanskih nagrada bit će idući mjesec.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo