HONOR BLACKMAN

PREMINULA JEDNA OD NAJPOZNATIJIH BONDOVIH DJEVOJAKA 'Bila je glumica izrazito produktivnog kreativnog talenta'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.04.2020. u 20:15

File photo dated 10/05/64 of Sean Connery and Honor Blackman filming a scene for Goldfinger at Pinewood Studios in Buckinghamshire. James Bond star Honor Blackman has died at the age of 94, her family has said., Image: 512608083, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: PA / PA Images / Profimedia
PA / PA Images / Profimedia

Britanska glumica Honor Blackman, najpoznatija po ulozi Bondove djevojke Pussy Galore, umrla je u dobi od 94 godine, objavila je njezina obitelj u ponedjeljak.

Blackman je umrla prirodnom smrću u svom domu u Sussexu na jugu Engleske, rekla je obitelj u izjavi za list Guardian.

"Uz to što je bila obožavana majka i baka, Honor je bila glumica izrazito produktivnog kreativnog talenta; s izuzetnom kombinacijom ljepote, pameti i fizičkih vještina, zajedno sa svojim jedinstvenim glasom i predanom radnom etikom", navodi se u izjavi.

"Ona je postigla status ikone u svijetu filma i zabave s apsolutnom predanošću svom zanatu i potpunom profesionalnošću", stoji u izjavi i ističe se da je Blackman "pridonijela nekima od velikih filmskih i kazališnih produkcija našeg vremena".

Blackman je glumila Pussy Galore u filmu o Jamesu Bondu "Goldfinger" iz 1964. kao i Cathy Gale u televizijskoj seriji  "The Avengers" iz 1961.

Izdvajamo