OSMI NASTAVAK RATOVA ZVIJEZDA

ŠTO NAM DONOSI OSMI NASTAVAK 'RATOVA ZVIJEZDA' Redatelj otkrio neke nove detalje: To je posljednja uloga Carrie Fisher, stiže i novi ženski lik

Redatelj Rian Johnson prošlog je vikenda na konferenciji u Orlandu otkrio neke novosti vezane za nadolazeću epizodu hit franšize

Najnovija, osma po redu epizoda franšize Ratova zvijezda, koja je nazvana “Posljednji Jedi”, imat će novi vrlo važan ženski lik, najavio je redatelj filma Rian Johnson prošloga tjedna na konferenciji u Orlandu, gdje je predstavljen trailer filma.

Radi se o Rose, manualnoj radnici koja radi na održavanju u silama Otpora, a koju će utjeloviti glumica Kelly Marie Tran. “Lik Rose pokazuje da i ljudi za koje bismo to najmanje pretpostavili mogu ustati i postati heroji. Ona nije vojnikinja, ali skupa s Finnom ulazi u jako veliku avanturu”, prenosi Variety riječi redatelja Johnsona. Na predstavljanju dvominutnoga trailera glumica Tran i glumac Mark Hamill, koji utjelovljuje Lukea Skywalkera, dugo su se grlili, zbog čega su počela nagađanja da će se Roseini i Lukeovi putevi u filmu susresti.

Tajno snimanje

Tran je na događaju izjavila i da je i prije angažmana bila veliki obožavatelj Ratova zvijezda, čiji je prvi film snimljen prije 40 godina, a s javnošću je podijelila i informaciju da nikome nije smjela reći da snima film, pa niti svojoj obitelji. “Četiri mjeseca nisu znali da snimam Ratove zvijezda. Mislili su da sam na snimanju indie filma u Kanadi pa sam u jednome trenutku čak kupila javorov sirup kako bih bila uvjerljivija”, rekla je Tran o snimanju, koje se dijelom odvijalo i u Dubrovniku.

Vijest o novostima u filmu fanovi su dočekali s oduševljenjem, jer je dio njih još i prije apelirao na produkcijsku kuću Lucasfilm da u radnju dodaju više ženskih likova. Osim toga, oduševljenje je izazvala i činjenica da je glumica Tran azijskoga podijetla, što ju čini prvom pripadnicom te rase koja ima veću ulogu u poznatoj franšizi.

Važna će biti i uloga princeze Leie, posljednja uloga glumice Carrie Fisher, koja je preminula prošle godine. “Carrie je u filmu nevjerojatna. Njezin posljednji performans u kombinaciji sa scenarijem redatelja Johnsona ostavili su fantastičan trag koji govori o njezinome talentu”, rekla je na predstavljanju trailera Kathleen Kennedy, predsjednica Lucasfilma. Fisher je snimanje za osmi nastavak sage Ratova zvijezda završila u kolovozu, a preminula je u prosincu.

U prvom planu

Fanovi se već sada pitaju kako će produkcija u devetoj epizodi riješiti problem što glumice nema, pa su tako postojala nagađanja da će se u idućem filmu Fisher pojaviti pomoću hologramske tehnologije, što ne bi bilo prvi put da se Lucasfilm koristi takvom praksom - u “Rouge One” digitalno su oživjeli Petera Cushinga, britanskog glumca koji je umro 1994. godine, a glumio je Grand Moff Tarkina u prvoj epizodi 1977. godine. Ipak, iz produkcijske kuće su opovrgnuli da imaju takve planove - rečeno je da će se princeza Leia pojaviti u devetoj epizodi, ali još uvijek nije poznato kako.

Osim istaknutih ženskih likova, u “Posljednjem Jediju” u prvi će plan, kako se čini, ponovno doći i Luke Skywalker, koji je u prethodnoj epizodi ostao u pozadini zbivanja. U traileru je Luke prikazan kako na litici trenira Rey, koju glumi Daisy Ridley. Osim toga, njegov je glas jedini koji se može čuti u kratkome videu, a riječima “Znam samo jedno, vrijeme je da posljednji Jedi ode” najavljuje vrlo napetu radnju. Rey i Luke su i na plakatu za film, koji je objavljen istovremeno kada i trailer. Sudeći po svemu, ljubitelji Ratova zvijezda mogu očekivati veliku bitku između sila Otpora i Prvog reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:26