FILMSKI START-UP

VIDEO: 'NESTAJANJE' Svjetska online premijera kratkog filma s Leonom Paraminski u očekivanju 'remakea'

Leona Paraminski u filmu 'Nestajanje'
 

Igrani film 'Vanishing' ('Nestajanje') s Leonom Paraminski, hrvatskom glumicom s radnom adresom u Los Angelesu, danas je premijerno objavljen na internetskoj platformi YouTube u sklopu promotivne kampanje produkcijskog tima u kontaktu s američkim producentskim kompanijama zainteresiranim za suradnju na remakeu ove ljubavne priče.

Kako je riječ o intimističkoj ljubavnoj priči univerzalne emotivne poruke, hrvatski produkcijski tim je, navodi se u priopćenju, prepoznat od američkog distributerskog know howa i ponuđen im je ugovor o suradnji da se kroz njihovu platformu film zavrti po odabranim festivalima, fakultetima, filmskim školama, sveučilištima te produkcijskim školama.

Leona Paraminski u filmu glumi Leu, Jasna Bilušić Leinu stariju sestru, redatelj Anđelo Jurkas glumi Leinog dečka Viktora, a u filmu se u cameo ulozi pojavljuje i glazbenik Aljoša Šerić.

O svom sudjelovanju u filmu Leona Paraminski je rekla: "Kao prvo, scenarij je sjajan. Kad sam ga pročitala odmah sam pristala raditi. A priča se i nekako nadovezivala na spot 'Nestajanje' koji smo snimili ranije i koji mi se jako svidio kako je ispao. Anđela znam već nekoliko godina i smatram da je beskrajno talentiran i vrlo ga cijenim ne samo kao glazbenika, pisca i kritičara nego i kao čovjeka. I odmah smo skužili da imamo istu vibru. I iznenadio me svojim glumačkim talentom, bilo je užitak surađivati s njim. Bilo je zabavno i ekipa je bila sjajna i puna entuzijazma. Posebno mi je bilo drago što sam mogla glumiti sa Jasnom Bilušić koju obožavam i s kojom sam imala sreću raditi već na nekim projektima…"

Redatelj Anđelo Jurkas kazao je: "Film je intimistička priča dvoje, muškarca i žene koji se vole iznad života i smrti. Također je plodom avanture, suradnje s dvije predivne glumice i osobe kojih sam fan u njihovom profesionalnom dijelu te drug i prijatelj u privatnom životu. Radi se o start-upu koji je pokrenuo jednu, nadam se, dugovječnu lavinu, osobito prema lomljenju barijera vezanih za način izlaska domaćih filmova, glumaca, scenarista ili redatelja u svijet…"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:57