OBITELJSKI BLAGDANI

HRVATSKA GLUMICA O VELIKIM PROMJENAMA U ŽIVOTU 'Tu ne bih imala takve prilike, no nikome ne smiješ ništa reći. Gubi se ljudskost'

 
 Instagram

Hrvatska glumica Leona Paraminski posljednjih se godina odlučila na velike promjene u životu. Osim što je zagrebačku adresu zamijenila američkom, pa sad s mužem Tinom Komljenovićem živi u Santa Barbari, počela je predavati glumu na fakultetu i dobila dvije odlične uloge. No, ove im je godine život u SAD-u naprasno prekinut groznim požarima koji su bijesnili u Kaliforniji zbog čega su malo ranije doputovali u Hrvatsku.

Tri tjedna godišnjeg odmora provest će u društvu obitelji i prijatelja, no prije toga su proživljavali pravu dramu.

‘Bilo mi je teško kad se plamen počeo probližavati Santa Barbari, kada vidiš da ti evakuiraju prijatelje, da se zatvaraju škole, fakulteti i da se ne može disati. Vezala sam se uz taj grad i zaista imam osjećaj doma. Zbog dima i otrovnih čestica nismo mogli ići van i svima je preporučeno da i u vožnji automobilom nose maske. Ne možeš udahnuti jer odmah počneš kašljati i sve je prekriveno slojevima pepela, kao da hodaš po snijegu’, ispričala je Leona za magazin Story.

Priznaje da joj je život odjednom krenuo na bolje. Muž Tin, doktor elektrotehnike, radi na Sveučilištu Kalifornija, a Leona predaje Glumu pred kamerama na Gradskom koledžu Santa Barbara. Osim toga, dobila je dvije glavne uloge u filmovima ‘8 Winds’ u kojem glumi uz Toma Sizemorea, i ‘Interference’.

Vesele je oba posla, a na fakultetu je otkrila novu strast. ‘Rad profesora ocjenjuju i nadređeni i studenti. Jako sam počašćena i ponosna što su me ocijenili odličnim. Nisam mislila da će mi se toliko svidjeti i mislim da ću se, kad se jednom prestanem baviti glumom, baviti edukacijom. Predivno je i otvaraju mi se novi horizonti, a za to ovdje ne bih imala priliku’, rekla je Paraminski za Story i dodala da joj je suprug u svemu najveća potpora. Tješio ju je da će joj taj posao super ići jer ‘voli ljude i širi toplinu’.

No, jedna se stvar Leoni ne sviđa: ‘Kad sam počela raditi, dobila sam 50 stranica teksta o tome što smijem, a što ne smijem govoriti i raditi. Tolike su sigurnosne mjere da se gube ljudskost, sloboda govora i smatram da prestajemo komunicirati jer nikome ne smiješ ništa reći kako ne bi napravio neku pogrešku. Čini mi se da kao društvo odlazimo u krajnost. Strašno je koliko smo svi stalno ugroženi i više ne možemo otvoreno o svemu razgovarati i debatirati zbog straha da se nekoga ne uvrijedi.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:49