IEM KATOWICE

DANAS KRENUO U BORBU ZA POLA MILIJUNA DOLARA! Nikola 'NiKo' Kovač u polufinalu jednog od najvećih i najunosnijih esport događaja na svijetu

 Helena-Kristiansson / Copyright: ESL
Uživo iz Katowica s finala turnira u videoigrama Counter-Strike: GO i StarCraft II

Jučerašnjoj pobjedom u četvrtfinalnom dvoboju, ekipa FaZe Clan za koji nastupa Nikola „NiKo“ Kovač osigurala je prolazak u polufinale IEM svjetskog prvenstva, koje se održava u Katwoicama.

NiKo je svojom predstavom u dosadašnjem dijelu turnira pokazao da ga opravdano smatraju jednim od najboljih igrača videoigre 'Counter-Strike: Global Offensive' na svijetu, te zašto je uzor desecima tisuća igrača diljem svijeta.

Danas on i njegova ekipa kreću u borbu za finale ovog prestižnog esports turnira, i love ukupan nagradni fond od čak 500.000 američkih dolara!

Helena-Kristiansson / Copyright: ESL

Pratite događaj UŽIVO putem LIVE PRIJENOSA

Najbolji svjetski igrači u videoigrama 'Counter-Strike: Global Offensive' i 'StarCraft II' ovaj se vikend (2. – 4. ožujka) nadmeću za titulu IEM svjetskog prvaka, i ukupni novčani nagradni fond od 750.000 američkih dolara! Finalna faza 'Intel Extreme Masters World Championship Katowice 2018.' odvija se u spektakularno opremljenoj 'Spodek Areni' pred više od deset tisuća entuzijasta esportsa, koji su došli uživo podržati svoje omiljene momčadi i igrače. Fascinira podatak da događaj putem ONLINE PRIJENOSA, svaki dan prati i do nekoliko milijuna gledatelja!

Tri dana uzbudljivih mečeva u Katowicama

Atmosfera u 'Spodek Areni' bila je uzavrela već prvog dana finala (petak). Tisuće navijača napeto su pratili svaki pokret svojih CS:GO junaka i glasno navijali za svaku osvojenu rundu, ili kad su pak osjetili da njihova momčad treba dodatnu energiju. Zvuči poznato zar ne?

Helena-Kristiansson / Copyright: ESL

Poljski grad Katowice šestu godinu zaredom domaćin je dvotjedne esports manifestacije na kojoj se odvijaju „IEM World Championship Katowice“, te najveći sajam esports tematike na svijetu „IEM Expo“. Radi se ujedno i o, kako organizatori kažu, najvećem događaju u esportsu - čije je prošlogodišnje izdanje posjetilo čak 173,000 posjetitelja, a ove ih se godine očekuje još više! Godina 2018. je za Katowice posebno bitna jer je grad po prvi puta bio domaćin i jednom velikom natjecanju u videoigri DOTA 2 „ESL One Katowice powered by Intel“ - čije se finale održalo prošlog vikenda, a pobjedu je odnio sastav 'Virtus.Pro' priskrbivši si tako 400.000 američkih dolara.

Danas i sutra bilježit ćemo najzanimljivije trenutke iz Katowica.

Detaljan raspored svih događanja možete potražiti OVDJE

Helena-Kristiansson / Copyright: ESL

Regionalni igrači uskoro dobivaju priliku za slavu u sklopu nove Vip Adria Lige

Prošlogodišnja prva sezona do sada najveće regionalne esport lige - Vip Adria Liga powered by ESL, bila je prekretnica za domaću esports scenu. Neki od najboljih lokalnih igrača nadmetali su se za titulu regionalnih prvaka, te pozamašni nagradni fond od više od 20.000 eura. Više od 70 tisuća posjetitelja sajma 'Reboot infoGamer 2018.', jednog od najvećih festivala videoigara u Europi, tijekom velike završnice 'Vip Adria Lige' uživo su mogli pratiti spektakularne okršaje po četiri najbolja tima/pojedinca iz tri najpopularnija esport naslova – 'FIFA 18', 'Counter-Strike: Global Offensive' i 'League of Legends', a cijela se stvar prenosila i putem online streaming kanala preko platforme Twitch.tv. Što su Vipnet i ESL za ovu godinu spremili imat ćemo priliku saznati na konferenciji za novinare sazvane na temu nove sezone koja će se održati drugom polovicom ožujka.

Helena-Kristiansson / Copyright: ESL

Misija Vip Adria Lige je ponuditi domaćim talentiranim igračima priliku da kapitaliziraju svoj talent, trening i trud, a tko zna, možda im i otvori vrata u finale svjetskog prvenstva u Katowicama iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:23