VEČER GLAZBE

BUJICA EMOCIJA NA SPLITSKOM FESTIVALU Mladen Grdović nakon pobjede pustio suzu

 Foto: Paun Paunović / CROPIX

Finalna večer novih pjesama 56. Splitskog festivala donijela je i niz povratnika ali i pjevačkih debitanata.

Publika je sinoć odlučila da Grand prix ovogodišnjeg, 56. Splitskog festivala osvoji njen miljenik, zadarski slavuj Mladen Grdović, dok je prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, istovremeno i treća nagrada publike išla u ruke Tončija Huljića i Madre Badesse. Publika je drugo mjesto dala Tomislavu Braliću i Intradama, piše Slobodna Dalmacija.

Žiri je drugim mjestom okitio Damira Kedžu, a treće je pripalo Đaniju Maršanu.

Razgaljeni Grdović je, nakon što su ga proglasili pobjednikom, pustio i suzu, a večer je obilježila i manja nezgoda koju je doživjela voditeljica Mariola Milardović, koja je u jednom trenutku izgubila ravnotežu te pala na pozornici. Odmah su joj priskočili u pomoć i sve je prošlo s njezinim smiješkom.

Nagradu je dodijelilo i Hrvatsko društvo skladatelja, koje je za najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnjeg Splitskog festivala proglasilo Moje zlato, autora glazbe Tonča Huljića, te teksta, Vjekoslave Huljić i Petra Graše.

Završnica festivala privukla je brojne Splićane, koji su spas od noćne žege potražili u večernjoj zabavi na otvorenom.

Posebnu pažnju okupljenih plijenile su Nada Parmać s vrtoglavim izrezom na haljini, Žanamari Perčić u šljokičastoj minici i elegantna Izabela Martinović koja se na Splitski festival vratila nakon duge stanke.

Fešta je potrajala do sitnih noćnih sati, a začinio ju je Petar Grašo, lanjski pobjednik koji je nastupio u show programu

Pogledajte fotogaleriju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:09