VELIK GUBITAK

FILMSKA I GLAZBENA SCENA U POTPUNOM ŠOKU U 49. godini preminuo genijalni kompozitor koji je radio s brojnim redateljima na hit filmovima

Jóhann Jóhannsson
 Danny Moloshok / REUTERS
 

Kompozitor filmske i elektronske glazbe Islanđanin Jóhann Jóhannsson preminuo je u petak u Berlinu u 49. godini života, piše The Guardian. Tužnu vijest potvrdili iz glazbenikovog menadžerskog tima Redbird Music Management.

"S velikom tugom potvrđujemo da je preminuo naš dragi prijatelj Jóhann. Izgubili smo jednog od najtalentiranijih i briljantnih ljudi koje smo poznavali i s kojima smo imali prilike surađivati. Neka nas njegova glazba nastavi inspirirati", rekli su iz Redbird Music Management.

Islanđanin je bio poznat po spajanju klasične i moderne elektronske glazbe te je za flimsku glazbu u filmu Teorija svega osvojio nagradu Zlatni globus. Jóhannsson je posljednjih nekoliko godina intenzivno surađivao s kanadski redateljem Denisom Villeneuveom te je potpisao glazbu za njegove filmove Sicario i Dolazak. Za rad na filmu Sicario nominiran je za nagrade Oscar i BAFTA dok je za rad na filmu Dolazak nominiran za nagrade Zlatni globus i BAFTA.

Od Jóhannssona su se na društvenim mrežama između ostalih oprostili i glazbenik Flying Lotus (pravim imenom Steven Ellison) te filmski Aaron Moorehead. "Izgubili smo Jóhanna Jóhannssona, jednog od najboljih kompozitora na svijetu. Preminuo je taman kada je počinjao. Pustite IBM 1401 cijeli dan, The Sun's Gone Dim je kao da si je napisao vlastiti rekvijem", napisao je Moorehead,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:37