PRVI PUT U KARIJERI

FOTO: BAJAGA ODUŠEVIO PULSKU ARENU, KOMENTIRAO POTEZ HLADNOG PIVA 'Oni su super momci, svaka čast! Mislim da je to od njih bilo šmekerski, a i hrabro'

 Goran Šebelić / HANZA MEDIA
 

Nakon što su mu karlovačke vlasti zbog negodovanja dijela branitelja zalupile vratima, a potom se s njim solidariziralo Hladno pivo, sinoć je u dobro popunjenoj pulskoj Areni Bajagu s puno emocija dočekalo oko 5.000 obožavatelja i poštovatelja njegovog bogatog kantautorskog opusa, posebno oni koji su odrastali uz njegove pjesme tijekom 80-ih godina, javlja Glas Istre.

- Ovaj potez momaka iz Hladnog piva… oni su super momci, svaka čast! I da je bila obrnuta situacija, ja bih isto tako postupio. Mislim da je to od njih bilo šmekerski, vrlo kolegijalno, a i hrabro, izjavio je za Glas Istre neposredno uoči koncerta Bajaga, komentirajući odbijanje Hladnog piva da nastupi kao zamjenski bend.

Koncert su otvorili pjesmom "Rimljani" s trećeg albuma "Jahači magle" iz 1986., a zatim je uslijedila "Sa druge strane jastuka" s istoimenog drugog albuma iz 1985., a onda "Godine prolaze" s "Prodavnice tajni" iz 1988. godine.

Zanimljivo je da plodni skladatelj, tekstopisac, gitarist i pjevač Momčilo Bajagić Bajaga i njegov bend Instruktori - unatoč 35 godina duge karijere i činjenice da je posrijedi jedan od komercijalno najuspješnijih pop-rock sastava na prostoru bivše Jugoslavije - nikad nisu održali koncert u pulskom amfiteatru.

Ne čudi da se Bajagi zborski priključila publika, tim više što je jedna obožavateljica rekla: "Da u školi daju ocjene za pjevanje Bajaginih pjesama, dobila bih barem 20 petica, ako ne i više", kako piše Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:22