GLAZBENI DANI HRT-a

FOTO: SAMO JEDNOM SE LJUBI U Opatiji održan koncert pun emocija, domaće zvijezde izvodile poznate hitove legendarnog Ive Robića

 Matija Djanješić/CROPIX
 

Koncertom „Samo jednom se ljubi - sjećanje na Ivu Robića“ u petak su u Opatiji počeli Glazbeni dani HRT-a 2020.u Opatiji. Koncert pun emocija oduševio je brojnu publiku Centra Gervais. Još jednom je publika prepoznala važnost Ive Robića, pjevača i autora čija je impresivna domaća, ali i međunarodna karijera obilježila glazbeni svijet.

Stoga i ne čudi veselje s kojim su se i brojni pjevači odlučili okušati u izvedbi njegovih legendarnih pjesama poput 'Samo jednom se ljubi', 'Tebi grade moj', 'Ta tvoja ruka mala', 'Zbog čega te volim', 'Golubovi', 'Jabuke i trešnje', 'Jesenska ruža', 'Stranci u noći', 'Sedamnaestogodišnjoj', 'Tiho plove moje čežnje', „8“ Ching-Ching-Ching, 'More, moje Jadransko more', 'Mala djevojčica (Tata, kupi mi auto)', kao i neizostavni 'Morgen' (u instrumentalnoj verziji) i band aid verzije Serenada Opatiji.

Na pozornici su se izmjenjivali Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljen, Gelato Sisters i Ana Opačak. Mlade pjevače pomno su u publici pratili glazbeni doajeni čija je karijera bila vezana uz Ivu Robića.

Velikim pljeskom publika je tako pozdravila Miru Ungara, člana prve postave legendarnih 4M koji je s Robićem pjevao popularnu „8“ Ching- ching-ching, sinoć u briljantnoj izvedbi djevojaka iz trija Gelato Sisters. Tri opatijska suvenira - Duško Paro, Bebi Poščić i Branko Fućak - sudjelovali su u proslavljenoj pjesmi „Mala djevojčica“ („Tata kupi mi auto“), te Dubravko Majnarić, koji je svirao harmoniku u prvom pratećem bendu Ive Robića. Program je vodio Robert Ferlin, a u koncertu su uživali Ksenija Urličić, Željen Klašterka, Branko Uvodić, Ljerka i Hrvoje Hegedušić, Andrej Baša, Zlatko Komadina...

FOTOGALERIJA: Koncert 'Sjećanje na Ivu Robića'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:33