StoryEditor
KLASIKA

Treći koncert na Festivalu sv. Marka: Mozart i Beethoven besplatno na zagrebačkom Sv. Duhu

Izvodit će se djela Mozarta I Beethovena, a nastupit će Festivalski orkestar, kao i Djevojački zbor Zvjezdice
 Ranko Šuvar/Cropix

Treći i posljednji koncert u sklopu Festivala sv. Marka održat će se 31. kolovoza u Crkvi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, s početkom u 20.30 sati. Izvodit će se djela Mozarta I Beethovena, a nastupit će Festivalski orkestar, kao i Djevojački zbor Zvjezdice te sopranistica Magdalena Bačanek, uz pratnju Mije Pečnik na glasoviru. Dirigent je Filip Šljivac. Ulaz na događanje je slobodan.

Mia Pečnik (Zagreb, 2000.) dobitnica je 49 prvih i posebnih nagrada te 12 drugih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, solistički i u klavirskom duu u Hrvatskoj, Italiji, Španjolskoj, Mađarskoj, SAD-u, Njemačkoj, Belgiji, Finskoj, Austriji, Sloveniji i Srbiji.

Godišnjom nagradom Mladi glazbenik godine, koju dodjeljuje Zagrebačka filharmonija, nagrađena je 2019. godine, a dobitnica je dva Oskara znanja, Nagrade grada Sveta Nedjelja za posebna dostignuća na području glazbene kulture, kao i Nagrade “Profesor Baltazar”, koju dodjeljuje Grad Zagreb za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima.

Sopranistica Magdalena Bačanek završila je studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u razredu prof. Martine Zadro. Maturirala je klavir i pjevanje s odličnim uspjehom na Glazbenoj školi u Varaždinu.

Sudjelovala je 2012. godine u polufinalu Lions Grand Prix natjecanja, a 2014. osvojila je srebrnu plaketu na međunarodnom pijanističkom natjecanju mladih glazbenika Insula te prvu nagradu na međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski”.

Godine 2017. bila je finalistica natjecanja “Ferdo Livadić” u Samoboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2020 13:19