SLAVNI OBOLJELI

I MARIANNE FAITHFULL IMA KORONAVIRUS Poznata pjevačica i glumica primljena je u bolnicu s upalom pluća

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.04.2020. u 17:24

Jan. 18, 2015 - Hannover, Niedersachsen, Deutschland - Marianne Faithfull Konzert ihrer '50th Anniversary Tour' im Theater am Aegi. Hannover, 18.10.2015, Image: 216479376, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Rudi Keuntje / Zuma Press / Profimedia
Rudi Keuntje / Zuma Press / Profimedia

 

Britanska pjevačica, kantautorica i glumica Marianne Faithfull (73) prošli je tjedan prevezena u jednu londonsku bolnicu gdje se liječi od komplikacija nastalih zbog koronavirusa.

Njezin je menadžer kazao da je pjevačica “stabilno" i da "reagira na terapiju", a njezina prijateljica, Penny Arcade za Rolling Stone je potvrdila da je Marianne od utorka u bolnici.

Najprije se 'samoizolirala' jer je osjetila simptome prehlade, a zatim se prošli ponedjeljak prijavila u bolnicu, gdje je njezin test na koronavirus bio pozitivan.

U međuvremenu joj se kao posljedica koronavirusa razvila upala pluća.

"U životu je izdržala i preživjela puno toga, pa bi bilo tragično da je dokrajči virus", rekla je Arcade, dodavši kako je s Marianne razgovarala telefonom prošli tjedan dok je bila u izolaciji, no čini se da ju je koronavirusom zarazio netko od osoba koje se o njoj brinu i povremeno joj dolaze kući ili netko drugi.

I bivši suprug Marianne Faithfull, John Dunbar potvrdio je da je pjevačica zasad dobro, no da teško govori i ne smije primati posjete.

Faithfull je u prošlosti patila od brojnih zdravstvenih tegoba. Ranih sedamdesetih, dok je bila beskućnica u Londonu, patila je od anoreksije. U jednom je razdoblju bila ovisna o heroinu. Godine 2006. joj je dijagnosticiran rak dojke nakon čega je podvrgnuta uspješnoj operaciji.

Godine 2007. objavila je da ima hepatitis C, koji joj je dijagnosticiran prije 12 godina. Boluje i od artritisa, a nakon ozljede kuka i operacije razvila joj se infekcija zbog koje je 2015. otkazala turneju.

Poslušajte njezinu pjesmu 'The Ballad Of Lucy Jordan':

 

Izdvajamo