ZABAVA U PARKU

MULTIKULTURALNI GLAZBENI LJETNI DOGAĐAJ U ZAGREBU Crossover Festival ovoga tjedna na Ribnjak dovodi sjajne glazbenike i bendove iz cijeloga svijeta

Crossover Festival, koji već treću godinu dovodi sjajne glazbenike koji spajaju različite kulture, glazbene žanrove i umjetničke izričaje, ove će se godine održavati od ovog četvrtka do nedjelje na već tradicionalnome mjestu - u zagrebačkom parku Ribnjak.

Riječ je jednoj od najljepših pozornica u Hrvatskoj, pod čijim će krošnjama brojni posjetitelji i ove godine moći pobjeći od gradske gužve i poslovnih obveza te zaklon potražiti uz zanimljive ritmove i vrhunske glazbenike, među kojima ima i perspektivnih bendova, ali i regionalnih te svjetskih zvijezda. Među njima je i Adam Ben Ezra, izraelski multiinstrumentalist, kojem se život promijenio u tinejdžerskoj dobi, kada je upoznao kontrabas, s kojim je dosad nastupio na brojnim svjetskim pozornicama.

- Crossover je miješanje različitih glazbenih stilova u smislenu cjelinu, za svakoga ponešto, od jazza, funka, soula i rocka do world glazbe, gipsy swinga i hip-hopa. Miješajući žanrove, ujedinjujemo izvođače i kulture iz svih krajeva svijeta. Prošlih su godina tako, uz domaće, s nama bili izuzetni umjetnici iz Mađarske, Austrije, Engleske, Njemačke, Italije, Kosova, Mađarske, Portugala i Srbije, ali i s afričkog kontinenta - ističe glazbeni urednik festivala Marin Levaj te dodaje da će i sad nastupiti perspektivni bendovi za koje kritičari i publika kažu da njihovo vrijeme “tek dolazi”.

Prvoga dana, u četvrtak, nastupit će hrvatsko-talijanski kvartet saksofona uz jazz bubnjara - Techno Vikings. U petak nastupa zagrebački trojac Sfumato i bend Dementronemes, u subotu Helado Infinito, čileansko-argentinski duo kojeg su u ožujku 2016. godine osnovali Loreta Neira i Victor Borgert te talijanski trio na bubnjevima i saksofonima Brass to House. Festival u nedjelju zatvaraju hrvatski bend Porto Morto te veliki koncert Adama Bena Ezre.

Uz glazbeni program, koji će od četvrtka do nedjelje počinjati u 17 sati i završavati iza ponoći, Crossover, festival koji se održava uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba, i ove će godine biti mjesto pravog ljetnog gastroosvježenja na nekoliko festivalskih kućica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:27