CIFERŠLUS

NOVI PROGRAM U LAUBI PO UZORU NA SVJETSKE TRENDOVE Na prvo izdanje dolazi Purple Disco Machine, a uz njega se predstavljaju radovi Kristiana Kožula

DJ Purple disco machine, glavni gost prvog Ciferšlusa
 PR
 

Starozagrebački izraz “ciferšlus” idući vikend dobiva novo značenje. Kako na odjeći spaja dvije strane u jednu, tako će Ciferšlus, novi program u Laubi, spajati izložbe i partyje.

- Radi se o novom konceptu koji dosad nije postojao u Hrvatskoj. Mi, ekipa iz Laube na čelu s Tomislavom Kličkom, odlučili smo, budući da treba popularizirati suvremenu hrvatsku umjetnost, to smiksati s partyjem - priča nam Mijo Bežovan iz Laube pa dodaje da su novu platformu osmislili i produciraju u suradnji s BSH Eventsima, organizacijom poznatom po neobičnom pristupu organizaciji partyja.

- Mi dovodimo izložbe na partyje, da bi mladi (ali i oni stariji) koji se žele zabavljati usput doživjeli i ljepotu umjetnosti i saznali nešto o radu naših slikara, kipara... - tumači nam Bežovan.

DENINE.EU
Kristian Kožul, Drago Vukelić iz BSH Eventsa i Mijo Bežovan iz Laube

Za prvo izdanje Ciferšlusa, koje je zakazano za petak 10. svibnja, angažirali su Purple Disco Machinea, vrlo popularnog DJ-a house i disco đira, koji već desetak godina hara po pozornicama diljem svijeta. - Osnovna se ideja bazira na jednom velikom izvođaču uz potporu hrvatskih snaga iz srodnih žanrova. Bit će tu i, recimo, uličnih svirača, koji će raditi obrade popularnih hitova na saksofonima, trubama… - tumače nam iz Laube.

Glazbeni program ovaj će put biti upotpunjen radovima Kristiana Kožula, koji će se predstaviti s nekoliko skulptura nastalih u različitim stvaralačkim ciklusima i serijama radova odabranih samo za ovu priliku. Taj je umjetnik, među ostalim, prebacio dječje objekte u sado-mazo estetiku, a invalidskim kolicima dao disko ukrase.

Organizatori nam objašnjavaju da su program pokrenuli potaknuti svjetskim trendovima koji u Hrvatskoj još nisu šire prihvaćeni. - Vani su party izložbe đir već neko dulje vrijeme. Recimo, u MoMa-i su one gotovo svakodnevica - objašnjavaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:12