SVI U KINO NA KONCERT

Red Hot Chili Peppers sviraju u Kölnu, a mi uživo gledamo u kinu 875 kilometara dalje

Pet godina nakon posljednjeg albuma, dvostrukog “Stadium Arcadium”, Red Hot Chili Peppers objavili su svoj novi, deseti po redu studijski album “I’m With You” koji se premijerno izvodi u Kölnu, a tko nije imao vremena u utorak za put do Njemačke, u koncertu je mogao uživati iz udobne fotelje klimatiziranih kino-dvorana - koncert se, naime, iz dvorane E-Werk prenosi uživo u više od 900 kina u 39 zemalja, među kojima su i zagrebački Movieplex, te osječki i splitski Cineplexx, a osim u novom albumu publika u drugom dijelu ovog kino-koncerta - za cijenu od 99 kuna - može čuti i najveće hitove iz 28-godišnje karijere benda.

Premijerna izvedba albuma, te turneja koja slijedi, nije bila dugo iščekivana samo zbog činjenice da je od posljednjeg albuma prošlo pet godina, već i zato što je prvi od 1999. i albuma “Californication” na kojem nije sudjelovao najveći kreativac unutar benda i jedan od najboljih svjetskih gitarista John Frusciante koji je po drugi put otišao iz benda koji ga je proslavio. Nakon greške s Daveom Navarrom koji je Frusciantea zamijenio nakon prvog odlaska (posljedica je bila najlošiji album benda “One Hot Minute”), Peppersi su ovaj put bili oprezniji:

- Bend treba jedan obiteljski element i novi članovi moraju imati odgovarajuću kemiju. Dugo smo razmišljali tko bi mogao pristajati u našu “obiteljsku sliku” i umjesto da smo pretražili svijet u potrazi za nekim gitarističkim herojem, odlučili smo uzeti najtalentiraniju osobu, našeg prijatelja i susjeda Josha Klinghoffera. On je nevjerojatno darovit glazbenik i ne mogu zamisliti bolju zamjenu. Zahvalio bih i Johnu na njegovoj hrabrosti da odustane jer ga čitava stvar oko benda nije više zabavljala, a to nije tako jednostavno kada je bend slavan - izjavio je o “rošadi” u bendu frontmen Anthony Kiedis.

Hoće li i publika prihvatiti promjene u bendu jednako blagonaklono kao i njegovi članovi pokazat će već promotivni koncert iz Kölna koji će, zahvaljujući najnovijoj sprezi kino- i koncertne industrije, istovremeno pratiti milijuni fanova diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:18