ODLAZAK LEGENDE PUNKA

Umro Malcolm McLaren, menadžer Sex Pistolsa

 Reuters

Malcolm McLaren , nekadašnji menadžer punk grupe Sex Pistols umro je jutros u 65. godini života.

Bivšem partneru modne kreatorice Vivienne Westwood navodno je bio dijagnosticiran rak.

Par je 1970-ih u londonskoj ulici King's Road otvorio trgovinu 'Let It Rock' specijaliziranu za gumenu i fetišističku odjeću. Njihov sin Joseph Corre jedan je od utemeljitelja linije donjeg rublja Agent Provocateur .

McLarenu se jutros stanje naglo pogoršalo i on je umro u svojoj kući. Njegov agent je izjavio da je obitelj u šoku. – Bilo mu je inače dobro. To je vrlo tužan dan - rekao je.

Westwood i Joseph bili su uz McLarena kada je umro.

- U mladim danima zaljubila sam se u Malcolma. Smatrala sam da je vrlo lijep i još uvijek tako mislim. Smatrala sam da je vrlo karizmatičan, poseban i talentiran – rekla je Vivienne Westwood.

McLaren je bio menadžer i brojnim drugim skupinama među kojima i New York Dollsima i Bow Wow Wow. I sam se bavio glazbom i izdao nekoliko albuma, a najpoznatiji je Duck Rock iz 1983. s hitom Double Duch.

Sex Pistolsi su imali puno problema s vlastima i izdavačkim kućama. Suradnju su im otkazali i EMI i A&M records . Njihov hit 'God Save the Queen' bio je zabranjen na BBC-ju. Raspali su se nakon turneje po SAD-u 1978. McLaren je tada napravio film o bendu, međutim, izgubio je sudski spor koji su zbog autorskih prava pokrenuli članovi Pistolsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:48