Tko je bio najbolji?

Vikend glazbenih nagrada: Uskoro se održavaju Rock&Off i ELECTOR, fokus na nastupima glazbenika

 /Matej Grgić
Nagradu za životno djelo posthumno će dobiti velikan splitske glazbe Toma Bebić

Ovaj će vikend proći u znaku Rock&Offa i ELECTORA, glazbenih nagrada od kojih je prva posvećena rocku i srodnim žanrovima, a druga fokus ima na elektroničkoj glazbi. Zajedničko objema nagradama je da žiri čine glazbeni novinari.

Večeras (2. veljače) od 19:30 sati počinje šesto izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off koju možete pratiti uživo na Rock&Off webu ili putem livestreama.

Omiljeni izvođači struke i publike iz prošle, ali i proteklih pet godina, okupit će se večeras u zagrebačkoj Tvornici Kulture kako bi proslavili uspješnu i bogatu 2023. godinu na domaćoj rock & off sceni.

Najluđi tulum u gradu počinje u 20 sati, a razgovori s nominiranima će ići u predprijenosu od 19.30 sati. Šesto izdanje ima potencijal biti najbolje do sada, a na pozornici će ugostiti Detour, IDEM, Ivanu Picek, Jelusick, Kliniku Denisa Kataneca, Miach, Natali Dizdar, Repera iz sobe i Zimizelenog. Ipak, organizatori su odlučili još malo začiniti program koji će zaključiti nastupom gostiju iznenađenja. Na after partyju će nastupati Luka Barbić iz TBF-a i Banana Zvuka i svojom selekcijom rasplesati sve nazočne.

image
/Matej Grgić

Životno djelo

Žiri nagrade Rock&Off ove se godine sastojao od 90 novinara eminentnih domaćih medija koji su nominirali, a zatim i odabrali najbolje rock & off izvođače 2023. godine. Publika je glasala za Izvođača godine u Iskonovoj nagradi publike, a najsretniji glasači osvojili su i vrijedne nagrade. Dio večeri obilježit će i dodjela nagrade za životno djelo, koju će posthumno dobiti čuveni splitski kantautor, Toma Bebić.

Kompletan popis nominiranih možete provjeriti ovdje.

image
Matej Grgić/

Osim Rock&Offa, pred vratima je i treći ELECTOR, koji počinje sutra (3. veljače) u 20 sati u Tvornici kulture. Publika će dodjelu nagrada moći pratiti na webu i na YouTube kanalu nagrade ELECTOR, putem Facebook profila nagrade te putem brojnih domaćih portala.

Razvoj domaće elektroničke scene posljednjih godina je godina zamjetan, između ostalog, zahvaljujući i projektima poput ELECTORA, a očituje se po broju odličnih izdanja u prošloj godini. Tko su najbolji u nikad jačoj konkurenciji, saznat ćemo sutra u Tvornici.

Žiri nagrade sastavljen je od 30 glazbenih novinara koji prate elektroničku glazbenu scenu, a odabrao je nominirane i izglasao pobjednike u osam kategorija, dok se publika izborila za svog pobjednika u kategoriji DJ godine. Ni publika ni žiri nisu imali lak zadatak, ali nema sumnje da su odabrali one najzaslužnije.

image
/Matej Grgić

Fokus na nastupima

Na ovogodišnjoj dodjeli nastupit će Andrea Ljekaj x Je Veux, Tom Bug, PEZNT, Jan Kinčl i Ishfaq, Sven Nalis, Sun U, Klaada, Petar Dundov, Korak te Ivna Ji. Posebno zadovoljstvo imat će svi koji ostanu na after partyju u Malom pogonu Tvornice, na kojem će glazbu selektirati ikona domaće DJ scene, Felver.

image
/Matej Grgić

Nominirani za nagrade svoje će ime čuti u kategorijama: Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl/EP godine, House singl/EP godine, Bass singl/EP godine, Electronica singl/EP godine te nagrada DJ godine, kojeg je odabrala publika online glasovanjem ususret samoj dodjeli nagrade. Popis svih nominiranih je ovdje.

Koncept ELECTORA je osnaživanje, povezivanje i promidžba hrvatske elektroničke scene, što je prepoznala i struka te ciljana publika svojim sudjelovanjem i odazivom pozivima na dodjelu. Organizatori ove godine jamče pravi show u Tvornici, na kojem će u prvom planu biti glazbeni nastupi nominiranih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:17